Presidència

La Generalitat col·labora amb 430.000 euros en l’execució d’un projecte museogràfic al Museu Arqueològic de la Casa del Parc de Crevillent

15/07/2022
  • El Ple del Consell aprova un conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Crevillent
  • L’objectiu és la creació d’un ‘museu d’identitat’ en què es puga transmetre les peculiaritats culturals i la idiosincràsia de Crevillent

 

El Ple del Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni mitjançant el qual la Generalitat concedirà a l’Ajuntament de Crevillent una subvenció nominativa, d’un màxim de 430.000 euros, per a executar un projecte museogràfic a la Casa del Parc de Crevillent.

L’objectiu del projecte museogràfic que subvencionarà la Generalitat és la creació d’un ‘museu d’identitat’ en què es puga transmetre les peculiaritats culturals i la idiosincràsia del poble de Crevillent.

El conveni assenta les bases administratives perquè la Generalitat col·labore amb l’Ajuntament de Crevillent mitjançant la concessió d’una subvenció, a fi de desenvolupar un projecte museogràfic amb les més de 113.000 peces arqueològiques amb què compta el museu actual.

El museu va ser inaugurat en 1992 a la Casa del Parc, l’edifici més important de la ciutat, obra de l’arquitecte Juan Vidal Ramos, que també va dissenyar el Palau de la Diputació d’Alacant i l’Hospital Provincial, actual Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ).

L’any 2009 va ser necessari tancar la Casa del Parc per a dur a terme una reforma i una ampliació que donara resposta a les necessitats dels museus del segle XXI. En 2011 es va finalitzar aquesta actuació d’ampliació amb la construcció d’un edifici annex a la casa, que compta amb 1.212,4 m2 de superfície, espai en què està previst desenvolupar el nou projecte museogràfic.