Presidència
Municipi turístic

Colomer lliura el distintiu que acredita Altea amb la condició de municipi turístic

19/07/2022
Francesc Colomer entrega el distintivo de Municipio Turístico a Altea
  • La Comunitat Valenciana compta amb 17 destinacions amb aquest distintiu concorde amb el nou estatut de municipi turístic del Consell

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, el distintiu que acredita a la destinació la condició de municipi turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana.

Colomer ha mostrat el seu respecte a la corporació municipal d’Altea per superar totes les exigències de l’Estatut del municipi turístic nou, al mateix temps que ha reconegut l’esforç de tot el teixit productiu local que pivota al voltant del turisme.

El titular de Turisme ha recordat que “per a obtindre aquest reconeixement cal tindre una estratègia turística acreditada; programes de qualitat turística acreditada; dinàmiques de compromís amb la sostenibilitat i l’hospitalitat, a més d’òrgan de governança amb el sector, compromís de combatre l’intrusisme i preservar el producte turístic de primer ordre”.

Per la seua banda, Jaume Llinares ha assenyalat que a Altea “compartim els criteris de totes les campanyes impulsades per la Secretaria Autonòmica de Turisme”, com ara l’hospitalitat, la singularitat, la sostenibilitat o la regeneració. A més, ha insistit que la premissa principal que segueix l’Ajuntament és tindre un “turisme de qualitat, que trie Altea per la seua oferta diferent”.

La Comunitat Valenciana compta amb 17 destinacions amb el distintiu de municipi turístic, concorde a l’Estatut del municipi turístic nou, regulat pel Decret 5/2020 de regulació de l’Estatut i modificat pel Decret 203/2021, de 17 de desembre.

En concret, els municipis turístics de la província de València que compten amb aquesta distinció són els següents: la ciutat de València, Gandia, Cullera i Puçol; de la província de Castelló, els municipis declarats amb la nova regulació són Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa i Morella, i de la província d’Alacant, són municipis turístics segons la nova regulació les destinacions de Benidorm, el Campello, Calp, Dénia, Finestrat, el Castell de Guadalest, Altea i Santa Pola.

Galeria d'imatges