Presidència
Colaboració

La Generalitat i l’FVMP col·laboraran en l’impuls de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes a través de la iniciativa ‘Ràdio al carrer’ i una jornada de comunicació local

21/07/2022
La Generalitat i l’FVMP col·laboraran en l’impuls de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes a través de la iniciativa ‘Ràdio al carrer’ i una ...
  • Les dues institucions han signat un conveni de col·laboració pel qual la Generalitat destinarà 25.000 euros a la realització de projectes per al foment de la comunicació local
  • La iniciativa ‘Ràdio al carrer’ consisteix en quatre emissions de programes temàtics que desenvoluparan emissores locals de la Comunitat
  • El conveni també preveu fer una trobada per a abordar la relació entre els actors locals de la comunicació
     

El director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicent Gil, han signat un conveni de col·laboració pel qual la Generalitat destinarà 25.000 euros per a donar suport a iniciatives que impulsen la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV).

El conveni preveu la iniciativa ‘Ràdio al carrer’, que consisteix en quatre emissions de programes temàtics que es duran a terme en emissores locals de la Comunitat Valenciana, així com realitzar la Trobada de Comunicació Local, que se celebrarà al novembre.

Després de la signatura del conveni, el director general ha valorat “la relació estable” que es manté amb l’FVMP, fonamentalment vinculada a activitats de la xarxa d’emissores XEMV que agrupa les ràdios públiques municipals de tota la Comunitat Valenciana, que enguany s’ha materialitzat en la signatura de dos convenis de col·laboració.

Rostoll també ha explicat que l’acord amb l’FVMP assolit aquest dijous permet dur a terme la campanya ‘Ràdio al carrer’ amb actes com els que ja s’han celebrat a Petrer i Albal, amb la finalitat d’“acostar la ràdio a les places i els carrers més emblemàtics dels nostres pobles”.

Així mateix, ha assegurat que es treballarà en la millora de la comunicació local a través de la Trobada de Comunicació Local programada per al 5 de novembre, la primera edició de la qual es va celebrar l’any passat com a experiència pilot.

Per la seua banda, Vicent Gil ha agraït l’aposta de la Direcció General de Relacions Informatives per la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) de l’FVMP, i en concret “per la confiança; per compartir els objectius i el recorregut, i el finançament rebut per mitjà d’aquest conveni”.

Així mateix, Gil ha afirmat que des de l’FVMP “volem fer valdre la Xarxa que agrupa les ràdios municipals públiques, ja que veníem d’una etapa fosca en la qual les emissores vivien en l’alegalitat”. En aquest sentit, s’ha referit al treball desenvolupat en els últims anys “per a donar-los no només la legalitat pertinent, sinó també tota una sèrie d’objectius que havíem marcat per la importància que té la XEMV, ja que la ràdio municipal és el mitjà més pròxim”. 

Iniciativa ‘Ràdio al carrer’ i trobada de comunicació

El conveni subscrit aquest dijous preveu la realització de quatre emissions de programes temàtics per emissores locals seleccionades segons la realitat i la problemàtica territorial, que es transmetran a través de totes les emissores que integren la XEMV. Dos dels quatre programes ja s’han realitzat a Albal i Petrer, i se’n preveu la realització de dos més a partir del mes de setembre.

Les sessions temàtiques seran sobre agricultura i despoblament, habitatge, mobilitat, cohesió territorial i medi ambient, i memòria històrica.

Així mateix, durant el mes de novembre, l’FVMP organitzarà i coordinarà la Trobada de Comunicació Local per a abordar la relació entre els actors locals de la comunicació local a la Comunitat Valenciana. 

La jornada buscarà generar un intercanvi de mirades entre actors dels mitjans de comunicació local amb comunicadors i comunicadores socials, estudiants i estudiants de carreres afins, organitzacions i institucions locals, per a reflexionar sobre la situació dels mitjans locals i la relació que tenen amb la vertebració del territori.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del director general de Relaciones Informativas, Pere Rostoll