Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell impulsa la tasca investigadora i el treball científic a través dels Premis Alberto Sols

29/07/2022
  • El Ple aprova la signatura d’un conveni marc amb la Diputació d’Alacant, la UA, la UMH i l’Ajuntament de Sax per quatre anys 

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d’un conveni marc de la Generalitat amb la Diputació Provincial d’Alacant, la Universitat d’Alacant (UA), la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) i l’Ajuntament de Sax per a impulsar la convocatòria biennal dels Premis Alberto Sols, amb la finalitat d’estimular i reconéixer la tasca investigadora i el treball científic en l’àrea de les ciències mèdiques i de la salut.

Els Premis Alberto Sols tenen l’origen en 1986 com a memòria i homenatge a l’insigne investigador saixenc. S’emmarquen dins de la política del Consell per a la promoció de la tasca investigadora i científica i el foment de les vocacions científiques. 

Aquest conveni estableix un marc general d’actuació per un període de 4 anys, en què les parts declaren la seua voluntat de convocar els premis científics, i no comporta despesa. Serà en els convenis de col·laboració posteriors en què es concreten les obligacions de les parts. 

La gestió del conveni correspon a una junta rectora, un secretari executiu i una comissió científica de caràcter consultiu. La seua estructura orgànica i funcional tindrà la consideració d’òrgan especial d’administració de l’Ajuntament de Sax.

Premis

En el conveni s’estableixen dues modalitats de premis: en primer lloc, el Premi Alberto Sols a la millor tasca investigadora, que amb una dotació de 22.000 euros premiarà la millor tasca desenvolupada dins del camp de les ciències de la salut, per un científic o científica de nacionalitat espanyola, que estiga relacionat d’alguna manera amb la Comunitat Valenciana per raó de naixement, residència o del treball científic desenvolupat.

En segon lloc, el Premi Alberto Sols al millor treball científic, que està dotat amb 8.000 euros al millor treball sobre temes relacionats amb les ciències de la salut que haja sigut publicat en alguna de les dues anualitats anteriors a la convocatòria i haja sigut realitzat en una universitat o un centre d’investigació de la Comunitat Valenciana, tant públic com privat.