Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Sociedad digital

El Consell llança ajudes per a les empreses de telecomunicacions amb la finalitat de portar internet d’alta velocitat a 428 àrees industrials

28/07/2022
  • L’ajuda serà del 80 % del cost del desplegament de la fibra i el programa té una dotació total de 6,4 milions d’euros
  • La consellera d’Innovació ha assenyalat que “els beneficis de millorar la connectivitat en aquestes àrees industrials té un efecte dinamitzador sobre el conjunt de l’economia”

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha llançat una convocatòria d’ajudes per a les operadores de telecomunicacions amb la finalitat de portar la connectivitat a un total de 428 àrees industrials i econòmiques, entre les quals destaquen 122 polígons, a més d’altres centres logístics i àrees d’alta concentració empresarial a la Comunitat Valenciana per un import de 6,4 milions d’euros. L’ajuda serà del 80 % del cost del desplegament de la fibra.

En concret, les operadores que actuen a la província d’Alacant tenen assignada una ajuda màxima de 2,3 milions d’euros per a complir l’objectiu de portar connectivitat d’alta velocitat a 107 zones blanques situades en polígons i àrees d’alta concentració empresarial, en les quals s’inclouen 588 unitats immobiliàries de 35 municipis.

La província de Castelló té una assignació màxima d’1,2 milions d’euros per a dotar de connectivitat 98 zones blanques que abasten 253 unitats immobiliàries a 33 municipis de la província.

Finalment, la província de València té una dotació de 2,9 milions d’euros amb els quals es pretén fer actuacions en un total de 85 municipis de la província i amb els quals s’arribarà a 223 zones blanques industrials que constitueixen 550 unitats immobiliàries.

Els operadors de telecomunicacions poden consultar les zones elegibles a través de la web de l’Institut Cartogràfic Valencià.

Aquestes ajudes són finançades a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i s’alineen amb el Pla de transformació digital - COM digital 2025 impulsat pel Govern Valencià.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha incidit en la importància que tots els polígons i àrees d’industrials de la Comunitat Valenciana disposen de bona connectivitat. “El Consell impulsa una transformació digital integral, que vertebre tota l’economia de la regió, i que arribe a tots els sectors de la població”, ha reivindicat Bueno.

“Volem dotar les nostres empreses de totes les eines necessàries perquè puguen desenvolupar-se i ser competitives en tots els àmbits”, ha afegit la consellera, “els beneficis de millorar la connectivitat en aquestes àrees industrials tenen un efecte dinamitzador sobre el conjunt de l’economia, cosa que millora la productivitat i el creixement de la zona”.

Les operadores interessades a participar en el programa poden inscriure’s fent clic ací, fins al 25 de setembre de 2022.

Podran sol·licitar les ajudes les persones físiques o jurídiques que tinguen la condició d’operador degudament habilitat i s’han de destinar a finançar les infraestructures i obra civil, equipament i altres materials i costos directes de personal, entre altres.

La memòria del projecte que presenten les operadores ha d’incloure: un títol breu, descripció general de l’actuació per fer de màxim dues pàgines, delimitació geogràfica i caracterització de les zones d’actuació, descripció tècnica del projecte, pressupost detallat, pla de desplegament, organització de l’execució del projecte, pla de negoci, característiques dels serveis d’accés a majoristes i pla d’aprofitament d’infraestructures.

El termini màxim per a l’execució de les actuacions subvencionades finalitzarà l’1 de novembre de 2023.

Talls de veu relacionats

Audio de la Consellera de Innovación, Universidades, Ciencia y Sociedad Digital, Josefina Bueno