Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Voluntariat

Aitana Mas: “Igualtat subvenciona amb un milió d’euros 76 projectes destinats al foment i la promoció del voluntariat a la Comunitat Valenciana”

28/08/2022
  • Destaca la tasca “fonamental” del voluntariat i la necessitat d’“impulsar, secundar i promocionar” projectes destinats a les persones més vulnerables
  • En línies generals, els projectes subvencionats responen al foment, la sensibilització, la intervenció i la formació del voluntariat

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat enguany un milió d’euros per a finançar 76 projectes dirigits al foment i la promoció del voluntariat a la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha explicat que es tracta de subvencions a entitats sense ànim de lucre per a dur a terme projectes i activitats en matèria de voluntariat social, “especialment en actuacions destinades a persones en situació de dependència, persones amb diversitat funcional, família, infància, dona i immigració”.

Es tracta, ha assegurat, de donar suport a les accions del voluntariat i al treball d’aquestes entitats, que contribueixen a millorar la situació dels col·lectius “més vulnerables de la societat”.

En aquest sentit, Aitana Mas ha destacat que la tasca del voluntariat és “fonamental” per a avançar “en la reducció de les desigualtats i en la cerca d’un futur més inclusiu”, en què les persones víctimes de l’exclusió social “tinguen les oportunitats necessàries per a generar un impacte positiu en les seues pròpies vides”.

Així mateix, s’ha referit als milers de dones i homes que dia a dia “col·laboren amb la seua comunitat oferint lliurement la seua dedicació, el seu esforç, el seu temps i les seues capacitats per a construir una societat més inclusiva, més justa i més solidària”, especialment en aquests moments en què moltes persones “han vist agreujada la seua situació a causa de la crisi que estem patint des de la pandèmia per la COVID-19, agreujada ara per la situació econòmica actual”.

76 projectes

Per segon any consecutiu, Igualtat destina un milió d’euros a aquestes ajudes, el doble de la quantitat que s’hi va destinar en 2020, la qual cosa ha permés subvencionar 76 projectes d’entitats sense ànim de lucre relacionades amb la solidaritat i que desenvolupen la seua tasca a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

En línies generals, els projectes subvencionats responen al foment, la sensibilització, la intervenció i la formació del voluntariat, encara que, pel caràcter innovador que tenen, cal destacar-ne algun.

A la província de València, l’associació Mamás en Acción ha rebut una subvenció per al projecte ‘Curasana’ d’acompanyament hospitalari a xiquets i xiquetes que no tenen pares i/o mares, o no poden estar amb ells. Es tracta d’un projecte que preveu una sèrie d’actuacions d’acompanyament i atenció 24 hores a xiquets i xiquetes hospitalitzats que estan a soles.

En l’àmbit de la província de Castelló, cal destacar el programa ‘Comptem amb tu, sumem moments’ de l’Associació Síndrome de Down de Castelló, dirigit a la sensibilització de la població en relació amb els drets i la capacitat de les persones amb diversitat funcional intel·lectual. S’ha valorat la contribució que fa al desenvolupament d’alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), entre els quals destaquen la igualtat de gènere; la reducció de les desigualtats; l’acció pel clima; la pau, la justícia i les institucions sòlides, i les aliances per a assolir els objectius.

Finalment, a la província d’Alacant, l’entitat Scouts Valencians, Federació d’Escoltisme de Castelló, València i Alacant ha rebut la subvenció per al projecte ‘Construïm un món millor’, dirigit a sensibilitzar sobre les necessitats educatives especials, la integració educativa i les activitats d’oci i temps lliure amb xiquetes i xiquets amb problemes auditius i visuals, des de la perspectiva de la Declaració universal dels drets humans, abordant la intervenció amb menors sobre la realitat transgènere i la diversitat humana en general.

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats