Presidència
Infraestructures turístiques

Turisme CV instal·la 12 zones de bany accessible per al descans a les platges de la Comunitat Valenciana

04/08/2022
Zona de baño accesible para descanso en Cullera
  • Francesc Colomer destaca que aquestes infraestructures “qualifiquen les nostres platges i les fan més gratificants per a tots els públics”
  • S’han instal·lat als municipis de Benicarló, Orpesa, Benicàssim, Xilxes, la Pobla de Farnals, Cullera, Dénia, la Vila Joiosa, Alacant, Santa Pola, Torrevieja i Pilar de la Horadada
     

Turisme Comunitat Valenciana ha instal·lat 12 zones de bany accessible per a descans a les platges de la Comunitat Valenciana, que estaran en funcionament durant tota la temporada estival.

En concret, s’han instal·lat aquestes infraestructures turístiques als municipis de Benicarló, Orpesa, Benicàssim, Xilxes, la Pobla de Farnals, Cullera, Dénia, la Vila Joiosa, Alacant, Santa Pola, Torrevieja i Pilar de la Horadada, amb un import previst de 108.416 euros.

Es tracta d’estructures metàl·liques triangulars en acer inoxidable clavades en la zona de platja amb una altura mitjana de l’aigua de 0,50 metres. A més, compten amb un tendal-vela superior que protegeix dels raigs del sol les persones que estan assegudes als seients que estan disposats a l’interior de l’estructura esmentada.

Aquesta estructura metàl·lica disposa d’un corredor amb baranes que facilita a les persones amb mobilitat reduïda l’accés a la mateixa zona i als canals per a nadar que acompanyen l’estructura. A més, tota aquesta zona està senyalitzada amb boies indicatives per a la protecció dels usuaris.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que la instal·lació d’aquestes infraestructures “qualifica les nostres platges, que són la nostra principal icona i atribut turístic”, i hi ha afegit que, a més, “les fa més gratificants per a tots els públics”.

En aquest sentit, ha recordat la implicació de la Generalitat en l’accessibilitat de les platges de la Comunitat Valenciana, perquè totes les persones “puguen gaudir de la platja”, al mateix temps que ha recalcat que aquestes infraestructures “estan pensades i dissenyades perquè aquesta experiència de bany siga més confortable i inclusiva”.

Galeria d'imatges