Educació, Cultura i Esport

El Consell aprova el decret pel qual es regulen l’organització i el funcionament dels centres integrats d’Educació Especial

05/08/2022
  • S’incorporen els principis de la legislació actualitzada a la nova realitat dels centres d’Educació Especial

El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es regula l’organització dels centres integrats d’Educació Especial. 

Aquest decret aborda la reorganització del sistema educatiu, amb centres educatius capaços d’oferir una resposta educativa personalitzada i adaptada a la diversitat de tot l’alumnat, a més d’oferir un marc normatiu estable i comú per a tots els centres d’Educació Especial públics del sistema educatiu valencià, en absència de referents estatals. 

Així mateix, s’incorporen els principis de la legislació actualitzada a la nova realitat dels centres d’Educació Especial, com a modalitat d’escolarització específica i com a centres de recursos.

A més, es contextualitza l’atenció a l’alumnat, i es prioritzen les relacions interpersonals, el benestar emocional, l’autodeterminació, la inclusió social, el desenvolupament personal i el benestar físic.
 
Entre altres aspectes, aquest decret regula l’estructura d’organització i gestió d’aquests centres; els òrgans de govern i les seues funcions; els òrgans de coordinació, així com aspectes relatius al model de gestió econòmica, i la participació de la comunitat educativa i la col·laboració social.