Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Mobilitat sostenible

La Generalitat avança en l’execució de l’Anell Verd Metropolità amb la licitació del tram Sedaví-Picanya

08/08/2022
La Generalitat avança en l’execució de l’Anell Verd Metropolità amb la licitació del tram Sedaví-Picanya
  • Aquest tram II, de 5,62 quilòmetres, discorre pels termes de Sedaví, València i Paiporta, i inclou sengles passarel·les sobre la Pista de Silla i les vies d’FGV, i un pas davall de la CV-400
  • L’Anell Verd Metropolità és un corredor circular de més de 56 quilòmetres que comunicarà l’horta de València amb la mar i que connectarà l’àrea metropolitana amb camins històrics i naturals

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està en procés d’avaluació de les propostes presentades a la licitació de les obres del tram II de l’Anell Verd Metropolità de València, que discorre al llarg de 5,62 quilòmetres per l’Horta Sud, entre els termes municipals de Sedaví, València i Paiporta, i que té un pressupost de 3,9 milions d’euros.

Aquest tram s’inicia en la connexió amb el tram 1, Pinedo-Sedaví, i inclou tres noves estructures per a salvar unes altres infraestructures: una passarel·la sobre l’autovia V-31, la coneguda Pista de Silla; un pas davall de la CV-400, i una altra passarel·la sobre les vies d’FGV, paral·lela al pont de la CV-407, en l’entorn de les instal·lacions de la línia de metro de València Sud.

Al llarg de l’itinerari per a vianants i ciclistes es crearan àrees de descans que disposaran de mobiliari urbà (bancs, aparcabicicletes, panells informatius, etc.), així com d’arbratge i altres espècies vegetals autòctones.

Aquest tram de l’Anell Verd serà una via de comunicació sostenible entre l’Horta Sud i el front litoral, que permetrà la connexió segura per a vianants i ciclistes entre les poblacions, ja que eliminarà les barreres que les infraestructures viàries i ferroviàries suposen per a vianants i ciclistes.

Aquesta actuació serà finançada per la Unió Europea-Next GenerationEU, dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), pels fons MRR (Mecanisme de recuperació i resiliència).

Anell Verd Metropolità

L’Anell Verd Metropolità és un corredor circular de més de 56 km destinat a vianants i ciclistes, que travessarà les comarques de l’horta de València.

Actualment, ja s’han habilitat més de 26 quilòmetres, prop del 50 % d’aquest gran cinturó per a vianants i ciclistes que comunicarà l’horta de València amb la mar i que connectarà l’àrea metropolitana amb camins històrics i naturals, a més de recórrer els parcs naturals del Túria i de l’Albufera i altres infraestructures verdes i béns culturals.

Per a la seua execució, s’ha dividit en diferents trams. Així, ja està finalitzat el tram III: Picanya-Alaquàs, que s’inicia en la intersecció de la CV-407 a Picanya i discorre cap a l’oest pel carril bici existent. Les obres han tingut una inversió de més d’1,3 milions d’euros. Aquest tram inclou, entre altres aspectes destacables, àrees de descans i la valoració de la rambla del Pedrís.

També estan finalitzats i en servei els trams VI, Moncada-Meliana, de 6,6 quilòmetres; VII, Meliana-Port Saplatja, de 5,8 quilòmetres, i el IX, Séquia de Vera-Pinedo, de 8,3 quilòmetres.

Quant al tram IV, Aldaia-Quart de Poblet, està en execució. Amb un pressupost de més de 2,1 milions d’euros, s’inicia en el terme municipal d’Aldaia i travessa Quart de Poblet fins al Parc Fluvial del Túria, on comença el tram V, que es troba en procés d’adjudicació.

El tram V, amb una longitud de 10,9 quilòmetres, enllaçarà Quart de Poblet amb Massarrojos. Finalment, està en procés de redacció el projecte del tram VIII, que, amb 4 quilòmetres, enllaçarà Port Saplatja amb la Séquia de Vera.

Les obres de l’Anell Verd Metropolità de València estan cofinançades per la Generalitat i fons de la Unió Europea-Next GenerationEU, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) pels fons MRR (Mecanisme de Recuperació i Resiliència).

Galeria d'imatges