Presidència

L’Hemisfèric projecta en la seua pantalla còncava de 900 metres la primera imatge captada pel telescopi espacial James Webb

11/08/2022
L’Hemisfèric projecta en la seua pantalla còncava de 900 metres la primera imatge captada pel telescopi espacial James Webb
  • El públic pot contemplar l’espectacular fotografia de milers de galàxies en el planetari ‘Les Nocturnes d’Estiu’ 
  • Més de 2.000 espectadors han assistit al planetari en directe des de juliol 

Un calidoscopi de colors de milers de galàxies en la vista més detallada de l’espai profund fins a l’actualitat, tal com mostra la primera foto oficial que el telescopi espacial James Webb, la potent màquina desenvolupada per les agències espacials dels EUA, el Canadà i Europa, va compartir el mes de juliol passat i que l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha inclòs des d’aquesta setmana en el planetari ‘Les Nocturnes d’Estiu”.

El cúmul de galàxies es projecta així en l’espectacular pantalla còncava de 900 metres quadrats de l’Hemisfèric quasi com una experiència immersiva. 

Aquest planetari narrat en directe, que se celebra tots els dijous i dissabtes a les 20.00 hores fins al 3 de setembre, descobreix al públic el cel nocturn estival, les constel·lacions més representatives d’aquesta època de l’any i com identificar les estreles més brillants. Des de juliol, més de 2.000 espectadors han assistit a les sessions de ‘Les Nocturnes d’Estiu’. 

Amb la incorporació de la imatge captada pel telescopi espacial James Webb, el planetarista explica al públic el que està veient, el primer camp profund de Webb, el cúmul de galàxies SMACS 0723 que està replet de milers de galàxies, inclosos els objectes més tènues mai observats en l’infraroig. Les dades han revelat que la llum d’una de les galàxies que apareix en la imatge va viatjar durant 13.100 milions d’anys abans que els espills de Webb la captaren, segons van informar fonts de la NASA. 

Galeria d'imatges