Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Societat digital

El Consell rep sol·licituds per a formar 2.150 membres de col·legis professionals i associacions empresarials en competències tecnològiques

14/08/2022
  • Josefina Bueno: “Aquest programa innovador i únic és un clar exemple de l’aposta del Botànic per impulsar amb garanties la transició cap a un nou model d’economia digital”
  • El Consell destina a aquest programa d’ajudes 800.000 euros i finançarà amb fins a un 80 % el cost dels projectes seleccionats, amb un import màxim de 50.000 euros

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha rebut ja les sol·licituds per a desenvolupar 32 accions formatives que beneficiaran 2.150 membres de col·legis professionals i associacions empresarials de la Comunitat Valenciana a fi de millorar i reforçar les seues capacitats professionals a través del coneixement tecnològic, per tal d’avançar en la transformació digital de les seues organitzacions i guanyar en competitivitat.

Cadascun dels 32 projectes sol·licitats proposa accions formatives destinades a grups d’entre 15 i 400 assistents i que arribaran a un total de 2.150 persones.

La majoria de les sol·licituds rebudes s’han presentat conjuntament per part de diversos col·legis o associacions, amb la qual cosa aglutinen esforços i poden arribar a més professionals. En concret, les peticions estan subscrites per un total de 37 entitats, de les quals 16 són col·legis professionals, i 11, associacions empresarials, a més de tindre el suport, algunes d’aquestes, de les universitats públiques valencianes i d’alguns instituts tecnològics de la Comunitat.

El Consell destinarà a aquest programa d’ajudes 800.000 euros i finançarà amb fins a un 80 % el cost dels projectes seleccionats, amb un import màxim de 50.000 euros.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa, pionera en el territori nacional, entre els col·legis professionals i les associacions empresarials valencianes. “Aquest programa innovador i únic és un clar exemple de l’aposta del Botànic per impulsar amb garanties la transició cap a un nou model d’economia digital”, ha assenyalat Josefina Bueno.

A més, la consellera ha ressaltat la importància de col·laborar en la formació amb les organitzacions professionals, ja que actuen com a palanca per a la transformació digital dels seus associats i la modernització de les seues entitats.

Les accions formatives sol·licitades s’ajusten als plans formatius propis de cada col·legi o associació relatius al foment de la innovació i la introducció de les diferents aplicacions d’intel·ligència artificial i de noves tecnologies com són les dades massives (‘big data’), l’ús de 5G, ciberseguretat, robòtica o aprenentatge automàtic (‘machine learning’).

Algunes de les accions tenen caràcter merament divulgatiu, amb la finalitat de donar a conéixer de manera general informació sobre aquestes tecnologies, mentre que d’altres tenen un caràcter més tècnic, en les quals es proposen tallers pràctics aplicats a l’àmbit laboral o fins i tot habilitants per a obtindre certificats de capacitació.