Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat construirà un nou pàrquing per a l’Hospital d’Elda en l’antic col·legi Miguel de Cervantes

12/08/2022
Sanitat construirà un nou pàrquing per a l’Hospital d’Elda en l’antic col·legi Miguel de Cervantes
  • Les obres, amb un pressupost de licitació de 352.600 euros, podrien començar després de l’estiu i hauran d’estar acabades en quatre mesos
  • Aquesta zona d’aparcament, en superfície i gratuïta, se sumarà al pàrquing subterrani projectat en el nou edifici de Consultes Externes
     

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública construirà un aparcament per a l’Hospital General Universitari d’Elda en l’antic col·legi Miguel de Cervantes. El terreny, que ocupa 14.370 m² i està enfront del centre hospitalari, albergarà almenys 200 places d’aparcament en superfície i gratuïtes una vegada condicionat. La Generalitat Valenciana ha adscrit recentment la parcel·la a la Conselleria de Sanitat.

La intervenció consisteix a demolir l’antic col·legi Miguel de Cervantes i adequar i condicionar aquests terrenys per a convertir-los en places d’aparcament en superfície. Les obres podrien començar després de l’estiu i hauran d’estar acabades en quatre mesos. El pressupost de licitació del contracte ascendeix a 352.600 euros.

El plec de condicions recull, entre altres criteris, que l’empresa adjudicatària preveja quin arbratge de l’antiga parcel·la escolar es pot conservar i quin s’ha de traslladar i replantar, amb l’objectiu de minimitzar la tala d’espècies, en sintonia amb el compromís mediambiental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquest pàrquing en superfície se sumarà a l’aparcament subterrani de tres plantes i explotació directa previst en la construcció del nou edifici per a Consultes Externes. En aquest cas, el pressupost per a la redacció del projecte ascendeix a 551.512,71 euros i s’actuarà en 11.597,46 m² per a fer l’aparcament (i en 5.068,73 m² per a Consultes Externes).

Amb les places dels dos nous aparcaments i les existents darrere de l’Edifici II, l’Hospital General Universitari d’Elda arribaria a unes 800 places i cobriria així tant les necessitats d’usuaris com de professionals. A hores d’ara, l’espai per a aparcar és limitat perquè el centre hospitalari ha anat creixent i ampliant els seus espais assistencials en detriment de les zones per a aparcar.

Galeria d'imatges