Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

Igualtat destinarà 3,6 milions d’euros a la rehabilitació de la residència per a persones majors en situació de dependència de Chelva

31/08/2022
Igualtat destinarà 3,6 milions d’euros a la rehabilitació de la residència per a persones majors en situació de dependència de Chelva
  • La Conselleria trau a licitació les obres per a ampliar el centre amb un nou edifici adaptat als aprenentatges extrets de la COVID-19 
  • El projecte s’inclou en el pla Convivint d’infraestructures de serveis socials 2021-2025 de la Generalitat

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha tret a licitació les obres de rehabilitació de la residència per a persones majors en situació de dependència del municipi de Chelva, amb un pressupost previst de 3,6 milions d’euros.

Aquest projecte està inclòs en el Pla d’infraestructures de serveis socials 2021-25, pla Convivint, i respon a la necessitat de dotar els municipis de la Comunitat Valenciana de suficients places públiques d’atenció a les persones majors, tenint en compte, a més, les noves necessitats que han sorgit arran de la pandèmia per la COVID-19.

En aquest sentit, s’aposta per un nou model de centres formats per mòduls convivencials, en els quals es puguen produir confinaments en mòduls aïllats en unes condicions d’habitabilitat, seguretat sanitària i convivència adequades. 

En concret, l’actuació licitada consistirà en la rehabilitació de l’edifici ja existent, situat al nucli urbà de Chelva, al qual s’afegirà un nou edifici de tres plantes comunicat amb el primer.
La planta baixa de l’edifici acollirà les zones de convivència i activitats de les persones residents, com ara menjador i cuina, sala d’activitats, gimnàs, sala polivalent i perruqueria; així com l’àrea sanitària amb consulta mèdica, infermeria, consulta de podologia i especialitzada, a més d’un dormitori medicalitzat d’atenció 24 hores. Així mateix, tindrà accés a una zona enjardinada.

L’edifici nou albergarà la nova zona residencial, amb tres ales de dormitoris. La planta primera disposarà d’un altre menjador i una sala d’activitats perquè les persones residents puguen disposar d’espais on realitzar quasi totes les seues funcions socials durant el dia sense haver de canviar de planta. A més, aquesta distribució permetrà aïllar la planta de la resta del centre en cas que siga necessari. 
En la rehabilitació de la residència per a persones majors de Chelva s’ha tingut en compte també la sostenibilitat energètica del centre, per la qual cosa s’hi instal·laran plaques fotovoltaiques i un camp solar de plaques com a font d’energia per a aigua calenta.
Pla Convivint

El pla Convivint d’infraestructures de serveis socials 2021-2025 de la Generalitat preveu una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o la posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com ara persones majors, amb diversitat funcional o usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

Aquest ambiciós pla impulsa la construcció de centres públics i la reforma d’instal·lacions que, en molts casos, feia més de 30 anys que no rebien cap mena d’actualització, i que ara s’adaptaran als nous models convivencials que inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19 i situen les persones en el centre.

L’objectiu és garantir que tots els departaments de Serveis Socials tinguen, almenys, un recurs de cada tipologia i que hi haja un recurs públic a menys de 20 minuts del domicili de la persona usuària, si és diürn, i a 30 si és residencial.

Galeria d'imatges