Presidència
Récord visitants

La Ciutat de les Arts i les Ciències registra una xifra de venda d’entrades rècord a l’estiu

02/09/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències registra una xifra de venda d’entrades rècord a l’estiu
  • Durant els mesos de juny, juliol i agost s’han venut 1.063.467 entrades a l’Hemisfèric, el Museu de les Ciències i l’Oceanogràfic, que, juntament amb els visitants a CaixaForum València, suposen un total d’1.355.679 persones
  • Des de gener de 2022 s’ha assolit la xifra de 2.575.000 persones en la venda d’entrades, activitats culturals exteriors, visitants a CaixaForum i el Palau de les Arts

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha registrat durant els mesos de juny, juliol i agost una xifra rècord amb un total d’1.063.467 entrades venudes a l’Hemisfèric (132.089), el Museu de les Ciències (303.502) i l’Oceanogràfic (627.876). El mes d’agost ha sigut especialment positiu amb xifres mai assolides al Museu i l’Oceanogràfic.

Segons el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, “la temporada d’estiu ha sigut excel·lent, ja que hem superat les xifres de 2019, que va ser el millor any en la història de la Ciutat de les Arts i les Ciències    quant a venda d’entrades”. A més, si se sumen els visitants al recentment inaugurat CaixaForum València, la xifra global ascendeix a 1.355.679.

En aquest sentit, Torres ha destacat l’aposta de la Generalitat perquè CaixaForum sume un nou i potent atractiu a la Ciutat de les Arts i les Ciències    des d’aquest estiu de 2022: “aquesta nova oferta incrementa el nombre total de visitants i contribueix a la consolidació de la Ciutat de les Arts i les Ciències    com un dels pols més atractius, no només en l’àmbit turístic sinó també en l’econòmic, i un referent a escala nacional i internacional”.

Així mateix, des del gener passat s’han venut un total d’1.982.291 entrades, “cosa que suposa estar molt a prop, a un 6 %, d’assolir les xifres que es van registrar en 2019”, segons ha explicat Torres. A més d’aquestes entrades venudes, els visitants a CaixaForum en els primers mesos (292.212); els festivals de música al llac del museu; les activitats exteriors, com ara els concerts de Berklee o el cicle ‘Les bandes a la Ciutat’; l’Exposició del Ninot, i el Palau de les Arts han atret 2.575.000 persones en els huit primers mesos de 2022.

Oferta d’estiu inigualable

Al Museu de les Ciències es pot gaudir de la nova exposició interactiva ‘Viral’; els tallers de La Ciència a Escena i el Teatre de la Ciència; el programa de concerts a l’aire lliure amb ‘Les bandes a la Ciutat’, a més de la mostra de lliure accés ‘Igor Mitoraj’ als exteriors.

L’estrena de la pel·lícula ‘Flying Monsters’ a l’Hemisfèric és també una altra de les novetats. La projecció narra la història dels pterosaures, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra. El científic divulgador naturalista Sir David Attenborough intenta respondre els interrogants en aquesta pel·lícula que uneix història, investigació i ciència. El passat 28 de juliol, l’Hemisfèric va rebre el visitant 10 milions des que va obrir les portes l’abril de 1998.

En ‘Les Nocturnes d’estiu’, a través de la narració del planetariste, el públic té l’oportunitat de descobrir el cel nocturn estival, conéixer les constel·lacions més representatives d’aquesta època de l’any i identificar les estreles més brillants. Tenen lloc tots els dijous i dissabtes a les 20.00 hores, fins al 3 de setembre, i estan recomanades per a majors de 8 anys.

També a l’Oceanogràfic, a més de l’àmplia oferta expositiva i de coneixement de centenars d’espècies animals, el públic gaudeix la nova pel·lícula ‘Tentacles’ en quatre dimensions, que s’uneix a la cartellera actual de ‘Sharks’, un documental de la BBC, i ‘20.000 llegües de viatge submarí’, a més de noves experiències i activitats nocturnes.

Per la seua banda, la programació de CaixaForum transporta els visitants des de les primeres civilitzacions fins a les creacions artístiques més actuals. Els faraons són els protagonistes de la primera sala, que exhibeix estàtues monumentals i preciosos relleus de temples de l’antic Egipte procedents del British Museum. En la segona sala s’estrena una exposició especialment concebuda per a aquest centre, ‘Horitzó i límit. Visions del paisatge’, que pren com a punt de partida la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació La Caixa. La tercera proposta és #LaNUBE{IA}, una experiència interactiva sobre les oportunitats i els reptes de l’aplicació de la intel·ligència artificial a l’educació.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaraciones del director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres