Presidència
Previsió turistes

La Comunitat Valenciana superarà els 25 milions de turistes en 2022, xifra pròxima ja a la de 2019

02/09/2022
La Comunitat Valenciana superarà els 25 milions de turistes en 2022, xifra pròxima ja a la de 2019
  • El secretari autonòmic de Turisme avança que “si es consolida el bon ritme, la Comunitat Valenciana registraria més de 8 milions de turistes internacionals i 17 nacionals”
  • Confirma que agost es va tancar amb una ocupació del 90 % al litoral i assegura que “la previsió de setembre anticipa una temporada estival més llarga”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que “la Comunitat Valenciana espera superar els 25 milions de turistes en 2022, xifra pròxima a la registrada l’any prepandèmia”.

Colomer, que ha confirmat el bon ritme de la demanda turística aquest estiu en la nostra destinació, que ha registrat una mitjana del 90 % als hotels del litoral a l’agost, augura tancar l’any amb un pronòstic similar al de 2019.

D’aquesta manera, ha informat que, segons dades que maneja el seu departament, “si es manté la tendència actual, s’estima que la Comunitat Valenciana podrà assolir en el conjunt de 2022 més de 8 milions de turistes internacionals, la qual cosa suposaria recuperar el 90 % dels que es van rebre en 2019”.

Quant a la demanda nacional, el titular de Turisme ha assenyalat que “aquest any es podria tancar amb prop de 17 milions de visitants nacionals a la Comunitat Valenciana, un valor molt pròxim a l’assolit l’any 2019”.

Per a Francesc Colomer, es tracta d’“uns resultats que avalen l’esforç del sector per mantindre la qualitat de l’oferta i situar la Comunitat Valenciana com una de les destinacions preferides a escala nacional i internacional”.

En aquest sentit, ha destacat que les iniciatives del Consell, com ara el suport als viatges de l’Imserso o el Bo Viatge, que es reactivarà dilluns que ve, “contribuiran a consolidar la desestacionalització del turisme i mantindre l’ús d’aquest sector en l’últim quadrimestre de l’any”.

Resultats del mes d’agost

El secretari autonòmic de Turisme també ha fet públics els resultats del sondeig d’ocupació que realitza l’Àrea de Competitivitat Turística de Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa de l’oferta tant de litoral com d’interior de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, ha informat que, segons aquesta enquesta, “el mes d’agost s’ha registrat una ocupació mitjana hotelera al litoral de la Comunitat Valenciana del 90 %, unes dades que confirmen les previsions i superaran les registrades l’agost de 2021 en més de 5 punts”.
 
Per zones, l’ocupació estimada per a la ciutat de València es xifra en el 89,9 % (7,2 punts més que l’agost de 2021). Per al litoral de la província de València, sense la ciutat, l’ocupació estimada és del 88,34 % (6,3 punts més que l’agost de l’any passat).

Al litoral de Castelló, el grau d’ocupació per places se situa en un 86,7 %, la qual cosa suposa 5,2 punts més que l’agost de 2021, i els hotels del litoral d’Alacant, sense incloure-hi Benidorm, estimen una ocupació del 91,56 % (3,4 punts més que en 2021). Mentre que per als hotels de Benidorm, s’estima una ocupació del 90,83 %, la qual cosa implica 11,4 punts més que la registrada l’agost de l’any passat.

Pel que fa als hotels d’interior, l’enquesta elaborada per Turisme Comunitat Valenciana mostra que la Comunitat Valenciana manté una ocupació mitjana del 75 %, quasi 14 punts interanuals més. A més, en el mes d’agost passat l’ocupació en càmpings ha oscil·lat entre el 95 % en el cas dels bungalous i el 85 % en parcel·les, i els dos casos superen els 10 punts percentuals.

A més, les dades mostren que l’ocupació durant el mes d’agost passat en apartaments turístics gestionats per empreses s’estima que ha sigut del 93 %, 6,2 punts més que en 2021.

Previsions d’ocupació per a setembre

D’altra banda, Colomer ha avançat que “la previsió de setembre, situada en una mitjana del 73 % a la costa, anticipa una temporada estival més llarga del que és habitual”.

Així, ha explicat que Benidorm espera per a aquest mes de setembre una ocupació hotelera mitjana del 82,87 %, (17,9 punts més que en 2021); mentre que el litoral de Castelló preveu ocupar el 61,29 % de les seues places (4,7 punts més que en 2021), i el litoral d’Alacant parteix ja de previsions d’ocupació del 71,30 % (12,6 punts més que el setembre de 2021).

La ciutat de València espera ocupar el 73,5 % de les seues places (19 punts més que en 2021) i el litoral de València, sense incloure-hi la capital, espera registrar aquest mes una ocupació del 60,13 % (12 punts més que el setembre de 2021).

L’enquesta també mostra que els hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació que superarà el 50 % el mes de setembre. Els càmpings de la Comunitat Valenciana estimen una ocupació del 75 % en bungalous i els apartaments turístics preveuen una ocupació del 61,58 % al setembre, 8 punts més que les previsions de l’any anterior.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats