Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Oci inclusiu

Un total de 670 persones amb diversitat funcional han participat en les activitats i les vacances estivals organitzades per l’IVASS

06/09/2022
Un total de 670 persones amb diversitat funcional han participat en les activitats i les vacances estivals organitzades per l’IVASS
  • El programa s’ha représ després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia per la COVID-19 
  • L’IVASS ha destinat per al finançament de les activitats estivals un total de 550.077 euros

Un total de 670 persones amb diversitat funcional i problemes de salut mental han participat en les activitats i les vacances estivals organitzades per l’IVASS (Institut Valencià de Serveis Socials), organisme dependent de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa de vacances de l’IVASS s’ha représ, durant els mesos de juliol i agost, després de dos anys suspés a causa de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19.

El director general de l’IVASS, Ramón Orozo, ha assenyalat que en els mesos d’estiu s’ha incrementat l’activitat d’oci inclusiu que es desenvolupa durant tot l’any i s’ha “prioritzat la participació de les persones usuàries de centres residencials i habitatges tutelats en eixides inclusives a diverses localitats de la Comunitat Valenciana, on poden gaudir del seu temps d’oci estival”.

Per a fer-ho, s’ha comptat amb el suport d’un servei de dinamitzadors, que ha permés ampliar tant les hores de les activitats i els serveis organitzats, com el nombre de professionals que atenen i acompanyen les persones usuàries. Per al finançament d’aquestes activitats l’IVASS ha destinat 550.077 euros.

Ramón Orozco ha destacat que, una vegada més, “la iniciativa ha comptat amb una gran acceptació per part de les persones usuàries”, que poden gaudir de l’època estival bé amb estades en hotels durant deu dies, bé amb activitats d’oci i temps lliure en els mateixos centres i mitjançant eixides d’anada i tornada en una mateixa jornada.

Per modalitats, un total de 167 persones usuàries han participat en desplaçaments als diversos hotels i albergs de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, amb la presència de 113 coordinadors i monitors de suport per a atendre totes les seues necessitats. Per al finançament d’aquestes estades l’IVASS ha destinat 353.842 euros.

D’altra banda, la modalitat d’oci en el mateix dia ha beneficiat un total de 503 persones que han comptat amb l’ajuda de 29 coordinadors i personal de suport. En aquest cas, l’import ascendeix a la quantitat de 196.235 euros.

Les activitats d’oci inclusiu planificades s’han realitzat principalment en llocs accessibles i prop de rius, piscines i platges. Dins de les activitats programades, les persones usuàries han assistit a concerts i han visitat museus, pistes de bitles, cinemes i parcs temàtics. En tot moment s’ha fomentat la seua participació en les festes populars dels municipis valencians on se situen els centres de l’IVASS.

Galeria d'imatges