Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives

El Consell aprova un conveni amb l’Institut Nacional de la Seguretat Social per a impulsar i consolidar la targeta social digital

09/09/2022
  • L’objectiu és millorar i coordinar les polítiques de protecció social impulsades des de les diferents administracions públiques
  • La Generalitat es compromet a facilitar la informació relativa a les prestacions socials que gestiona per a construir un sistema comú únic

El Ple del Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni entre la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i l’Institut Nacional de la Seguretat Social per a l’impuls i la consolidació de la targeta social digital, amb l’objectiu de millorar i coordinar les polítiques de protecció social impulsades des de les diferents administracions públiques. 

La targeta social digital és un fitxer que conté dades de caràcter personal que inclou la informació actualitzada de totes les prestacions socials de contingut econòmic reconegudes a la ciutadania i finançades amb recursos públics.

La finalitat d’aquest nou sistema és substituir el registre de prestacions socials públiques actual, garantint totes les funcionalitats que en aquest moment ofereix, i convertir-lo en el sistema d’informació bàsic d’aquest tipus de prestacions a Espanya. 
Amb la signatura d’aquest conveni, la Generalitat es compromet a facilitar la informació relativa a les prestacions socials que gestiona, per a construir un sistema comú únic, el Registre de prestacions socials públiques, al qual podran accedir les diferents administracions i organismes públics amb competències en gestió de polítiques de protecció social i compartir dades relacionades. 

També es pretén disposar d’una eina per a fer anàlisi, investigació i explotació de dades en l’àmbit de la protecció social. 
Es tracta, doncs, d’un sistema destinat a millorar els temps de gestió de les prestacions socials tramitades per la Comunitat Valenciana i proporcionar més eficiència en l’exercici de les seues competències.   

Una vegada acabe el procés de transferència de dades, la targeta social digital serà l’únic sistema d’informació públic al qual es remetrà puntualment i de manera obligatòria la informació de les prestacions socials.