Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universitats

El curs començarà amb més de 122.000 estudiants a les universitats públiques valencianes

11/09/2022
  • Les classes començaran el 12 de setembre per a l’estudiantat de la UV, la UPV, la UA i l’UJI, i el 19 de setembre per a l’alumnat de la UMH
  • La consellera Josefina Bueno ha declarat: “Iniciem aquest curs amb total normalitat. Les universitats públiques valencianes tornaran a ser espais vius de trobada, diàleg i intercanvi de coneixement”

Més de 122.000 estudiants començaran el curs a les cinc universitats públiques valencianes en els pròxims dies. En concret, l’estudiantat que pertany a la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Universitat d’Alacant (UA) iniciaran les classes dilluns que ve 12 de setembre, mentre que les i els estudiants de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) començaran el dilluns 19 de setembre.

Del total de persones matriculades, unes 18.000 són estudiants de màster i 104.000 són estudiants de graus diferents, aproximadament uns 26.500 dels quals són nous i noves alumnes que s’incorporaran per primera vegada a les aules universitàries en aquest curs 2022/23. El nombre de dones que inicien els seus estudis universitaris en aquest curs supera el d’homes i se situa en el 57 %.

Per la seua banda, l’alumnat dels centres adscrits a l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) començarà el curs el 21 de setembre.

El pròxim 22 de setembre, la Universitat Miguel Hernández d’Elx acollirà l’acte oficial d’inauguració amb el qual es donarà l’inici oficial al curs acadèmic universitari en tota la Comunitat Valenciana, que comptarà amb l’assistència de la consellera d’Universitats.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat que “iniciem aquest curs amb plena normalitat després de les dificultats i la incertesa que ha generat la pandèmia en tota la comunitat universitària i en la societat en general”, a la qual cosa ha afegit: “Les universitats públiques valencianes tornaran a ser espais vius de trobada, diàleg i intercanvi de coneixement”.

“El paper de les universitats és fonamental per a transformar l’actual model econòmic i assolir una societat més justa, igualitària i lliure”, per això, ha defensat la consellera Josefina Bueno, “aquest Govern s’esforça per oferir una educació superior accessible, que no excloga ningú per falta de recursos i que garantisca la igualtat d’oportunitats en l’accés als estudis universitaris de totes les persones”.