Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Economia

Climent: “El suport a la indústria i l’ocupació han sigut els eixos principals d’actuació a l’Alcoià, una de les comarques amb més activitat industrial del nostre territori”

09/09/2022
Climent: “El suport a la indústria i l’ocupació han sigut els eixos principals d’actuació a l’Alcoià, una de les comarques amb més activitat ...
  • Entre 2021 i 2022 Labora ha invertit més de 9.700.000 euros a la comarca i ha beneficiat més de 1.300 persones 
  • El conseller ha visitat les actuacions que estan realitzant les cinc persones contractades per l’Ajuntament a través del programa Emerge de conservació de la forest en la zona del Molí Sol

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat que “el suport a la indústria i el foment de l’ocupació han sigut els eixos principals de la Conselleria en els últims anys a la comarca de l’Alcoià, per a donar suport a la modernització del teixit productiu, la creació de llocs de treball i, en general, el dinamisme econòmic d’una de les comarques amb més activitat industrial del nostre territori.

En total, des de 2015, la Conselleria ha destinat a aquesta comarca més de 135 milions, dels quals destaquen, pel suport que donen a les empreses, partides com la corresponent a innovació, amb 51 milions; parcs empresarials, 13,1; indústria, 18,9 milions, i internacionalització amb 3,7 milions.

Climent ha visitat l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, on l’ha rebut l’alcalde Josep Sempere i Castelló.

En l’àmbit de l’ocupació, el conseller ha destacat que entre 2021 i 2022 Labora ha invertit més de 9,7 milions d’euros a la comarca, que han beneficiat més de 1.300 persones. D’aquesta manera, a través del programa Avalem Joves, que està ideat per a afavorir l’ocupabilitat de les persones més joves, s’han contractat 80 persones de menys de 30 anys.

D’altra banda, a través del programa Avalem Experiència, que dona suport a la inserció laboral de les persones més majors, s’han contractat 234 persones. 

A més, Labora dona suport en aquesta comarca a la integració laboral de les persones amb discapacitat a través dels centres especials d’ocupació. En aquest cas, han sigut 113 les persones beneficiàries.

Climent ha recalcat que “Banyeres, malgrat ser una localitat xicoteta, és un municipi amb un teixit industrial molt potent, format per unes 150 empreses dedicades a diversos sectors, com ara el tèxtil, el paperer i el plàstic”, i ha destacat la importància d’“apostar pel manteniment i la modernització d’aquest teixit productiu, que genera ocupació de més qualitat”.

D’altra banda, el conseller ha visitat les actuacions que estan duent a terme les cinc persones contractades per l’Ajuntament a través del programa Emerge de conservació de la forest en la zona del Molí Sol, un paratge d’especial importància, ja que està pròxim a la serra de Mariola. 

Aquest programa permet que 269 corporacions locals de la Comunitat Valenciana seleccionades per l’Agència Valenciana d’Emergències contracten persones desocupades.

Les subvencions tenen l’objecte de desenvolupar actuacions que mitiguen o reduïsquen un risc previst en un pla o un procediment d’emergències i, de manera especial, la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d’extinció.

El projecte Emerge de Labora ha sigut elaborat conjuntament per la Conselleria d’Economia i l’Agència Valenciana d’Emergències. Es tracta d’una acció transversal i de treball conjunt entre els diversos departaments de la Generalitat i amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de 15 milions per part de Labora.

En total, amb aquestes ajudes, Labora preveu que es puguen beneficiar al voltant de 1.400 persones desocupades.

 

 

Galeria d'imatges