Presidència
Políticas Públicas

Un informe de la Generalitat constata el creixement econòmic de la Comunitat Valenciana i destaca la gestió del Consell per a contindre l’impacte de la inflació

11/09/2022
  • L’informe elaborat per la Direcció General d’Anàlisi constata que l’economia de la Comunitat Valenciana continua creixent per damunt de la mitjana nacional
  • Berenguer destaca la gestió del Consell, prioritzant el consens en les mesures per a contindre l’impacte de la inflació
  • L’estudi assenyala que augmenten el nombre d’empreses creades, així com l’activitat industrial, dos indicadors que posen en relleu la fortalesa de l’economia de la Comunitat Valenciana

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha assegurat que “les expectatives de cara a la tardor són de confiança absoluta per la fortalesa que està demostrant la nostra economia”. Un informe elaborat per la Direcció General d’Anàlisi constata que l’economia de la Comunitat Valenciana continua creixent per damunt de la mitjana nacional.

 “El nombre d’empreses inscrites en la Seguretat Social ha augmentat enguany i duplica l’avanç observat a Espanya”, ha assenyalat Ana Berenguer, la qual hi afig que les últimes dades assenyalen que, a més, l’activitat industrial ha augmentat un 5,4 % a l’agost respecte a l’any passat. Aquest indicador és particularment rellevant, apunta Berenguer, perquè mesura l’evolució de la quantitat i la qualitat de la nostra producció industrial, “si aquesta creix, també ho fa la nostra economia”, ha destacat la directora general d’Anàlisi.

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques destaca la gestió del Consell, prioritzant l’estabilitat i el consens en les mesures per a contindre l’impacte de la inflació. El Govern Valencià continuarà actuant amb l’objectiu clar d’atallar els efectes d’un context internacional complex amb costos de producció o amb les pujades de tipus d’interés, ha assegurat Berenguer.

Augment d’empreses en 2022

D’altra banda, la directora general ha destacat l’augment del teixit empresarial que s’ha experimentat a la Comunitat Valenciana entre gener i agost de 2022, que se situa en el 3,3 % respecte al mateix període de l’any anterior.

A la província d’Alacant, el creixement en aquest mateix període ha assolit el 4,3 %; a València, el 2,8 %, i a la província de Castelló l’augment ha sigut del 2,1 %.

Per sectors, el de la construcció és el que més creixement ha experimentat, amb un 4,1 % més, seguit pel de serveis, amb un augment del nombre d’empreses del 4 %.

S’han registrat 3.000 empreses noves en l’últim any inscrites en la Seguretat Social, la qual cosa suposa un creixement interanual del 2 %. A més, cal destacar que aquest augment de negocis s’està produint durant díhuit mesos seguits, per tant, des de principis de 2021.

De la mateixa manera, la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana duplica l’avanç observat a Espanya i se situa com a la tercera autonomia amb més creixement del nombre d’empreses.

Activitat industrial

La directora general també ha fet referència a l’augment del 5,4 % de l’activitat industrial, registrat en termes interanuals, que situa la Comunitat Valenciana per damunt de la mitjana estatal de creixement experimentat respecte a l’any anterior, que ha sigut de l’1,3 %.

Pel que fa al període transcorregut entre gener i agost de 2022, la producció industrial ha augmentat un 3,9 % i se situa per damunt del nivell previ a la pandèmia. El creixement més significatiu per sectors ha sigut l’experimentat per la producció de material de transport (automòbil), l’augment del qual ha sigut del 17,8 % malgrat els durs ajustos de l’any passat, i el de la indústria agroalimentària, que ha registrat un increment del 5,2 %.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la directora general d'Análisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer