Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Estadística

Climent: “L'IVE és un instrument per a conéixer la realitat social i econòmica i així ajudar en el disseny de polítiques públiques i en la presa de decisions d'empreses i de la ciutadania”

12/09/2022
  • El Consell Rector de l'IVE ha aprovat l'acta de la sessió constitutiva que va tindre lloc el 20 de desembre de 2021, i l'avantprojecte del pressupost per a 2023
  • Climent ha visitat les noves instal·lacions de la seu de l'Institut Valencià d'Estadística, en l'edifici Comtes de Bunyol de València

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha assenyalat que “l'IVE és un instrument per a conéixer la realitat social i econòmica i ajudar en el disseny de polítiques públiques i en la presa de decisions d'empreses i de la ciutadania”.

Climent ha visitat les noves instal·lacions de la seu de l'Institut Valencià d'Estadística, situada en dos immobles units funcionalment en l'edifici Comtes de Bunyol de València.

L'IVE té com a principal missió la gestió del sistema estadístic valencià i la producció d'estadístiques de caràcter social, econòmic i demogràfic de la realitat valenciana. Com a encàrrec principal, l'IVE coordina i desenvolupa els Plans Valencians d'Estadística aprovats per les Corts i participats pel conjunt de la societat a través del Consell Valencià d'Estadística.

“L'estadística oficial és fonamental per a conéixer la realitat social i econòmica, propiciar una bona acció de govern, i garantir la transparència. Per això, l'IVE forma part de l'Acord del Botánic com a compromís amb les millors pràctiques i racionalització de recursos i transparència de la gestió pública”, ha recordat Climent.

L'Institut Valencià d'Estadística es va crear mitjançant la llei 3/2020 de 30 de desembre i posteriorment, el Decret 109/2021, de 6 d'agost, del Consell, li dota d'una estructura adequada al compliment de les funcions.

El Decret estableix que el Consell Rector de l'IVE és l'òrgan col·legiat de supervisió general de l'activitat de l'Institut i a qui li correspon aprovar la proposta d'avantprojecte de pressupostos de l'Institut.

Aquest dilluns  s'ha celebrat la segona reunió del Consell Rector, des de la constitució d'aquest. A més d'aprovar l'acta de la sessió constitutiva lque va tindre lloc el 20 de desembre de 2021, s'ha exposat l'avantprojecte del Pressupost de l'IVE 2023 i s'ha aprovat per a poder continuar la seua tramitació en el marc del Pressupost de la Generalitat 2023.

L'avantprojecte s'acompanya d'una memòria que resulta explicativa del seu contingut, objectius i principals modificacions en relació amb el pressupost vigent.

Nova seu

Després del període inicial i transitori en el qual l'Institut Valencià d'Estadística (IVE) va ocupar la cinquena planta de la Torre 2 de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, actualment les seues dependències són al Carrer Isabel La Catòlica 8.

En el seu moment, el trasllat va estar motivat per les directrius de la Direcció General del Sector Públic i Patrimoni, en el sentit d'alliberar de les conselleries l'espai assignat a entitats que disposen d'autonomia, amb vista a la concentració d'unitats que tinguen interdependència funcional, deslocalitzant-se prioritàriament aquelles àrees o ens que disposen d'autonomia.

Es tracta de dos immobles units funcionalment, esituats en l'edifici Comtes de Bunyol. Les instal·lacions compten amb una superfície útil d 760 metres quadrats, suficients per a cobrir tant les necessitats actuals de l'IVE, com les previstes en culminar la provisió dels nous llocs de treball en el futur. Actualment en l'IVE treballen 31 funcionaris.

Galeria d'imatges