Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Visita Gandia

Igualtat destina un milió d’euros per a la reforma integral del CEAM de Gandia

13/09/2022
Igualtat destina un milió d’euros per a la reforma integral del CEAM de Gandia
  • Aitana Mas ha visitat les obres finalitzades del CEAM que dona servei a més de 12.000 persones usuàries
  • Prèviament a la visita, la vicepresidenta s’ha reunit amb l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i membres de la corporació municipal

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha visitat el Centre Especialitzat d’Atenció a Majors (CEAM) de Gandia per a conéixer les obres de reforma integral que s’hi han dut a terme, que han comptat amb una inversió per part de la Conselleria d’un milió d’euros. 

La vicepresidenta, acompanyada del director general d’Infraestructures Socials, Enric Juan; la directora general de Persones Majors, María José Pérez, i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha recorregut les noves instal·lacions d’aquest recurs que dona servei a més de 12.000 persones usuàries. 

Aitana Mas ha explicat que, atesa la importància d’aquest recurs per al municipi i la necessitat de reforma i adequació del centre, les obres es van incloure, en dues fases d’execució, dins del Pla d’infraestructures de serveis socials 2021-2025 de la Generalitat, pla Convivint. 

Amb la reforma integral del centre s’han ampliat algunes de les estances disponibles, s’han millorat les infraestructures existents i s’han adaptat els espais al compliment de la normativa d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, “mantenint el programa funcional de les instal·lacions”. 

Aitana Mas ha recordat la importància dels CEAM per a les persones majors i les seues famílies, ja que ofereixen serveis “especialitzats i específics” que els ajuden a mantindre’s en un “bon estat físic i emocional i romandre en el seu entorn familiar i social”.

El centre de Gandia és un dels 34 CEAM que hi ha actualment a la Comunitat Valenciana que depenen de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Compta amb 12.257 socis i sòcies i al voltant de 1.200 dels quals participen activament en els tallers i les activitats que anualment es programen durant els mesos d’octubre a juny. 

Ampliació d’hores

En la seua visita al centre, la vicepresidenta ha recordat que la Conselleria ha destinat 12,5 milions d’euros per a ampliar en 19.582 hores més les activitats socioculturals i d’atenció preventiva que s’ofereixen en els CEAM de la Comunitat Valenciana per als pròxims tres anys.

La Conselleria ha licitat la contractació d’aquest servei d’atenció preventiva especialitzada “en el marc de l’Estratègia valenciana d’envelliment actiu i la lluita contra la soledat no desitjada i per a dinamitzar l’oferta dels CEAM amb molts més serveis, cursos i tallers dirigits a les persones majors que diàriament acudeixen a aquests centres”, ha indicat la vicepresidenta. 

“Des de la Conselleria”, ha assenyalat, s’aposta per “adaptar els recursos a les necessitats i el perfil de les persones que actualment hi accedeixen i que requereixen una diversificació d’activitats i una oferta actualitzada al que demanen les persones majors”. 
Prèviament a la visita al CEAM, la vicepresidenta s’ha reunit amb l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i membres de la corporació municipal.

Galeria d'imatges