Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Vivienda

La Generalitat inicia la reparació de 23 habitatges del parc públic que es destinaran a víctimes de violència de gènere

14/09/2022
  • El vicepresident segon i conseller d’Habitatge assegura que aquests habitatges “són la porta d’eixida d’una situació de violència”
  • Són immobles propietat de l’EVha, o que hi estan adscrits, situats en 20 municipis de la Comunitat Valenciana

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha iniciat les obres de reparació de 23 habitatges que es destinaran a víctimes de violència de gènere.

Es tracta d’immobles propietat de l’EVha, o que hi estan adscrits, situats en 20 municipis de la Comunitat Valenciana. A la província de València es repararan un total d’11 habitatges, tres a Sagunt i un a les localitats següents: Albal, Alfafar, Algemesí, Paiporta, la Pobla de Vallbona, Riba-roja de Túria, Silla i Tavernes Blanques.

Pel que fa a la província d’Alacant, sumarà nou habitatges als municipis següents: Alcoi, Almoradí, Aspe, Elda, Monòver, Novelda, Orihuela, Petrer i Torrevieja. Quant a la província de Castelló, es repararan dos habitatges a Vila-real i un a Nules.

La inversió total d’aquestes obres ascendeix a 453.360 euros (IVA inclòs), que s’inclouen en la partida pressupostària que EVha té reservada a ‘Inversió d’habitatge per a dones víctimes de violència’.

La Vicepresidència Segona ha desenvolupat mesures en matèria d’habitatge per a prioritzar les víctimes de violència de gènere que requerisquen una solució residencial de manera urgent.

En aquest sentit, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat que aquests habitatges “són la porta d’eixida d’una situació de violència que posa les víctimes en perill en el seu dia a dia”. A més, ha assegurat que “tindre una llar els facilita augmentar la integració en la societat i els ajuda a recuperar la seua vida i viure-la amb dignitat”.

Així mateix, Héctor Illueca ha recalcat que amb aquesta mena d’actuació “el Consell demostra el seu compromís amb els col·lectius més vulnerables i ajuda a combatre una de les grans xacres de la societat, com ho és la violència de gènere”.

Per la seua banda, el director general d’EVha, Rafael Montero, ha explicat que el període d’execució de les obres serà aproximadament de tres mesos, i ha recordat que la Conselleria, a través de l’Entitat, va reparar l’any passat 36 habitatges més destinats a aquest col·lectiu.