Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell autoritza un conveni entre la Generalitat i la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat per a la posada en marxa d'una oficina de la xarxa Xaloc

16/09/2022
  • L'oficina oferirà assistència, gestió, informació, mediació social i assessorament en matèria d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana
  • La quantitat total màxima que s'invertirà per a l'oficina d'aquesta mancomunitat aconseguirà els 450.000 euros

 

El Consell ha autoritzat un conveni entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i la Mancomunitat de l’Alcoia i el Comtat per a l'obertura d'una oficina integrada en la Xarxa d'Oficines d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana Xaloc.

El propòsit de l'acord és l'establiment i el desenvolupament d'una oficina d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana, integrada en la Xarxa Xaloc i també la dotació d'estabilitat financera i mitjans materials i personals a les oficines amb la finalitat que el servei a la ciutadania es preste amb continuïtat i qualitat.

El desenvolupament de les actuacions en matèria d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació d'edificis per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica exigeix una immediatesa i proximitat dels òrgans gestors a la ciutadania.

D'aquesta manera, per a una major eficiència i una assistència a la ciutadania més directa, es fa necessari encomanar la gestió, informació, mediació social i assessorament en les esmentades matèries a favor de les entitats locals.

De conformitat amb el que es disposa en el Decret del Consell 199/2021, l'import total de l'encàrrec de gestió correspon a un màxim de 450.430,63 euros, a càrrec de l'aplicació pressupostària 14.01.02.431.70.227 que es distribueixen en tres anualitats, conforme ho disposa la clàusula segona.

Durant l'exercici 2022, es destinen 54.930,63 euros, i per als dos anys següents, en 2023 i 2024, s'estableix la mateixa quantitat, 197.750,01 euros per a cadascun d'ells.

El present conveni de col·laboració entrarà en vigor en el moment de la signatura i conclourà el 31 de desembre de 2024.