Presidència
Sistema Integral de Qualitat Turística

Colomer entrega, a Benicarló i Torreblanca, els distintius de qualitat turística Sicted 2022

15/09/2022
  • El secretari autonòmic de Turisme ha visitat els dos municipis, els quals tenen alguns serveis i empreses adherits al programa que han obtingut o renovat el seu certificat
  • La Comunitat Valenciana torna a liderar en 2022 el rànquing nacional en nombre de serveis distingits pel Sicted

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha entregat aquest dijous, a Benicarló i Torreblanca, els distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (Sicted) a entitats dels dos municipis que avalen la seua aposta per l’excel·lència turística.

En el cas de Benicarló, han sigut deu serveis els que han rebut el reconeixement Sicted, entre els quals es troben restaurants, cafeteries, apartaments i el parador del municipi. I a Torreblanca, un total de set empreses i entitats han sigut els guardonats amb aquest segell de qualitat turística, entre els quals destaca la platja Torrenostra i l’oficina Tourist Info, així com un càmping, un hotel, un restaurant, una empresa de turisme actiu i un habitatge d’ús turístic.

Durant la seua intervenció en aquests actes, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha qualificat el Sicted com “el programa més potent a Espanya per a distingir l’aposta per la qualitat”, al mateix temps que ha destacat que “el projecte disposa de 36 subsectors o oficis reconeguts, que són la primera línia de contacte amb el nostre visitant”.

Colomer s’ha mostrat partidari d’“integrar l’hospitalitat en la gestió com un element de transformació i singularitat del nostre sector”, i ha declarat que “el model que busquem és la certificació, la prova real i mesurable que els nostres municipis aposten per la qualitat”.

Així mateix, el titular de Turisme ha volgut avançar que “enguany, la Comunitat Valenciana torna a ser la primera comunitat a apostar per la qualitat, i això és resultat de l’esforç de tots”. Per això, ha posat l’accent que “el mèrit en aquest temps ha sigut voler perdurar, resistir i fins i tot apostar per aconseguir aquest reconeixement”

Qualitat turística a Benicarló

Actualment, Benicarló, destinació adscrita al programa Sicted des de 2012, disposa de 24 serveis turístics distingits amb el segell de qualitat turística i 7 serveis turístics adherits.

En concret, els deu serveis turístics de la localitat que han rebut aquest dijous el distintiu Sicted són: el Restaurant Chuanet, el Restaurant San Rafael, Cor de Carxofa, Rayfe, Tulipa, Parador de Benicarló, Apartaments Las Cebras, Jardín del Papagayo, Cafeteria Kokoa i Montaditos Can Bolo.

Qualitat turística a Torreblanca

Per la seua part, Torreblanca es va adherir al projecte al març de 2021 com a destinació de sol i platja, i ha obtingut enguany els seus 7 primers distintius de compromís amb la qualitat turística.

Els serveis turístics del municipi guardonats aquest dijous són el Càmping Torrenostra, la platja Torrenostra, el Restaurant Columbretes, l’Hotel Te Mana, els Apartaments Tepinsa, l’empresa de turisme actiu Viu Experiències i la Tourist Info de Torreblanca.

Comunitat Valenciana, primera destinació nacional en serveis certificats

La Comunitat Valenciana, actualment, disposa de 1.230 serveis certificats amb el segell Compromís Qualitat Turística, la qual cosa representa més del 20 % nacional, de manera que es posiciona, un any més, com la primera comunitat autònoma en nombre de serveis distingits.

El mes de desembre vinent se celebrarà el segon Comité de Distinció Anual Sicted, en el qual s’avaluaran uns altres 25 destins de la Comunitat Valenciana. El primer Comité de 2022 va tindre lloc el mes de juny passat i s’hi van avaluar un total de 9 destinacions, entre les quals es troben Benicarló i Torreblanca.

Galeria d'imatges