Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Bretxa digital

El Consell i la UA organitzen un espai de reflexió per a abordar els reptes tecnològics que implica la bretxa digital per a les persones majors

20/09/2022
  • La trobada tindrà lloc el 21 i el 22 de setembre a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant
  • Els dies 27 i 28 de setembre i 4 i 5 d'octubre, de 17.00 a 19.00 hores, també s'impartiran tallers formatius presencials sobre l'ús d'aplicacions bàsiques de mòbil com ara WhatsApp, càmera de fotos o videotrucades

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Universitat d'Alacant (UA), a través de la Càtedra de Bretxa Digital Generacional, celebraran els dies 21 i 22 de setembre la 3a trobada organitzada per la Càtedra, en què experts i expertes compartiran experiències i crearan un espai de reflexió des del qual debatran i tractaran d'aportar solucions per a reduir la bretxa digital generacional, i acostar als majors les noves tecnologies de la informació.

L'esdeveniment tindrà lloc a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant (AU) i també es retransmetrà en línia. Pot participar en la trobada qualsevol ciutadana o ciutadà interessat a conéixer els reptes que suposa l'ús de les noves tecnologies a les persones majors, i donar-hi solucions. La inscripció és gratuïta i es pot fer a través de la web: cliqueu ací.

L'acte comptarà amb la presència de 9 persones expertes que crearan fòrums de debat entorn de temes com la digitalització i les dificultats en l'accés als serveis en línia de la banca, la salut i l'Administració, alhora que presentaran treballs sobre experiències dutes a terme per entitats que posen en relació generacions diferents i que analitzen les pràctiques que duen a terme conjuntament adults i joves.

L'acte inaugural se celebrarà el dia 21 de setembre a les 9.30 hores i comptarà amb la presència de la secretària autonòmica d'Innovació i Transformació Digital, Marian Campello, i la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro. El tancament de les jornades serà a càrrec de la directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz.

Els dies 27 i 28 de setembre i 4 i 5 d'octubre, de 17.00 a 19.00 hores, també s'impartiran tallers formatius presencials a l'aula 1.1 de la Seu Universitària del carrer Ramón y Cajal, 4, d'Alacant, en els quals s'abordarà l'ús d'aplicacions bàsiques del mòbil, com ara WhatsApp, la càmera de fotos o les videotrucades i la seua aplicació en l'Administració per a sol·licitar cites mèdiques, administratives i d'infermeria.

Aquestes activitats formen part d'un conjunt de cursos i seminaris web presencials i en línia, impulsats des de la Direcció General per a la Lluita contra la Bretxa Digital i organitzats per la Càtedra de Bretxa Digital Generacional des de 2020, amb els quals es pretén contribuir a la visibilització tant de les diverses bretxes, com de les pràctiques que es duen a terme per a reduir-les. Són espais per a la reflexió i el debat, el propòsit dels quals és donar-hi veu, generar i transferir coneixement.