Presidència
En la seua 4a edició

Turisme Comunitat Valenciana reforça la promoció de L'Exquisit Mediterrani en Alacant Gastronòmica 2022

23/09/2022
L'SA de Turisme en Alacant Gastronòmica
  • Colomer destaca que “el fil conductor d'aquesta edició és la preservació de tradicions culinàries i productes locals, així com la promoció de l'autenticitat i innovació de la nostra oferta”
  • Turisme CV participa amb un estand propi de 255 m² en el qual es dona cabuda a empreses, professionals i destinacions per a la promoció conjunta de l'oferta turística i gastronòmica de la Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana està present des d'aquest divendres i fins dilluns que ve 26 de setembre en Alacant Gastronòmica, el certamen culinari més important d'Espanya, que acull la Institució Firal Alacantina (IFA), i en el qual es donen cita més de 250 expositors per a mostrar als visitants el millor de la gastronomia i de l'estil de vida mediterrani.

Turisme intervé en aquest certamen a través de la participació directa de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) en les activitats del programa. A més, destina un total de 195.000 euros per a reforçar la governança col·laborativa en la promoció de productes turístics, entre els quals destaca la gastronomia.

D'aquesta manera, el departament ha impulsat enguany un conveni amb IFA que comptarà amb una dotació de 120.000 euros i un altre acord amb la Cambra de Comerç d'Alacant, a què destinarà 75.000 euros. Cal destacar que aquesta col·laboració forma part dels objectius de la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca L'Exquisit Mediterrani.

Per al secretari autonòmic de Turisme,  “Alacant Gastronòmica es consolida un any més com un bon exemple de l'esforç col·lectiu que es fa per a posar en valor el vessant més autèntic i identitari de la nostra cultura gastronòmica”.

Segons ha informat Colomer, “el fil conductor d'aquesta edició és la preservació de tradicions culinàries i productes locals, així com la promoció de l'oferta gastronòmica de major nivell i d'altres productes turístics innovadors de base gastronòmica”.

En aquest sentit, ha informat que la presència de Turisme en aquesta edició busca “reforçar la comunicació al sector i a la ciutadania dels valors d'excel·lència de la gastronomia i l'estil de vida mediterrani, el respecte al territori, la sostenibilitat i l'hospitalitat de la Comunitat Valenciana”.

Espai de Turisme Comunitat Valenciana en el certamen

Turisme participa en aquesta edició amb un estand propi de 255 metres quadrats en el qual, sota la marca paraigua L’Exquisit Mediterrani - Comunitat Valenciana, s'hi dona cabuda a empreses, professionals i destinacions per a la promoció conjunta de l'oferta turisticogastronòmica de la Comunitat Valenciana.

A més, l'espai de la Generalitat compta amb una zona de showcooking, on s'han programat presentacions i degustacions que tindran lloc durant els quatre dies del certamen. Ací participaran, entre altres, Aurora Torres amb el seu menú d'autor del Baix Segura "Lula"; Kiko Lázaro i la cuina Pinea d'Ayora; la cuina de Benidorm estarà representada de la mà del xef Josetxo Pajares i la seua "Mejillonera", i la cuina d'interior pel restaurant l´Aplec d'Onil.

Així mateix, Turisme ha reforçat la seua presència en la zona amb tastos d'OOVE, com Señoríos de Relleu i Oli del Comtat, a més de vins de Bodegas Neleman de Casas del Rey o Bodegas Ortigiosa de Novelda i el seu vi La Pitxotxa.

També, i en col·laboració amb l'Associació Provincial d'Hotels d'Alacant, Turisme promocionarà en aquest certamen les ofertes gastronòmiques d'hotels, com Trasluz de l'Hotel Melià d'Alacant, el Fondillón de l'Hotel Hospes Amérigo i el Ñam Gastrobar de l'Hotel Meridional de Guardamar del Segura.

D'altra banda, Turisme Comunitat Valenciana participarà en diverses presentacions que alberga la Fira, entre les quals destaca la presentació d'Alacant com a seu de la Gala Soles Repsol 2023; la primera Mostra Artesanal del Gelat de Torró de Xixona; el Concurs Internacional de la Fideuà de Gandia; el Concurs de Paella de Fetge de Bou, i la gastronomia típica de Benicarló.

Finalment, cal destacar que Turisme Comunitat Valenciana també ha col·laborat en l'organització de jornades i esdeveniments que alberga Alacant Gastronòmica 2022, com la jornada "El paper de la dona en el desenvolupament sostenible", en col·laboració amb l'Associació de Dones en Gastronomia; l'esdeveniment "Tapes d´ací", que permetrà gaudir i degustar durant la jornada del dilluns les tapes finalistes i guanyadores del Concurs a la Millor Tapa de la Comunitat 2022; així com la 4a edició del Concurs de Talladors de Pernil del Mediterrani, que se celebrarà diumenge que ve.

Galeria d'imatges