Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

La Stone Gallery es promociona en Marmomac, la fira líder del marbre a escala mundial

27/09/2022
La Stone Gallery es promociona en Marmomac, la fira líder del marbre a escala mundial
  • La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, es desplaça a Verona per a donar suport a les empreses valencianes
  • Les empreses participen de manera agrupada amb una imatge conjunta que permet promocionar la fortalesa del sector a la Comunitat Valenciana

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, s'ha desplaçat a Verona (Itàlia) per a mostrar el seu suport a les empreses de marbre de la Comunitat Valenciana participants en Marmomac, la Fira Internacional del Marbre, Pedra, Disseny i Tecnologies que obri hui les portes.

Durant la seua visita a la fira, Parra ha destacat que és la tercera ocasió que se celebra la participació agrupada de les empreses del marbre de la Comunitat Valenciana sota el lema Stone Gallery en aquest certamen, una iniciativa posada en marxa per l’Ivace amb la col·laboració de la Cambra de Comerç d'Alacant i de Marbre d'Alacant, associació de la Comunitat Valenciana.

“Es tracta d'una aposta de la Conselleria d'Economia Sostenible per donar suport al sector amb una iniciativa que permet a les empreses participar de manera agrupada, amb una marca de clúster atractiva i com a part d'una regió productora i transformadora de pedra natural, amb els beneficis que això suposa”, ha explicat Parra.

La Stone Gallery segueix la promoció del sector de la pedra natural i el marbre de la Comunitat Valenciana “com un sector competitiu capaç d'oferir solucions integrals a proveïdors i prescriptors per a tota mena de projectes, amb una imatge conjunta que ens permeta promocionar la fortalesa del sector”; està integrada en aquesta edició per 9 empreses de la Comunitat Valenciana.

Aquesta és una de les iniciatives que es preveuen en el conveni de col·laboració entre l’Ivace i les cambres de comerç, que compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea.

“Ens trobem en un escenari d'incertesa, per diversos motius, i per això volem reforçar el nostre suport a les empreses valencianes que continuen destacant per la seua aposta ferma per la promoció exterior i la internacionalització”, ha assenyalat Parra.

Dades exportacions

Les exportacions de marbre i pedra natural de la Comunitat Valenciana han assolit els 273 milions d'euros en el període gener-juliol de 2022, la qual cosa representa un increment del 15 % respecte al mateix període de l'any anterior.

Des de la Comunitat s'exporta l'11 % de les exportacions totals espanyoles d'aquest producte.

França, els Estats Units, Mèxic, l'Aràbia Saudita, el Brasil i el Marroc han sigut les principals destinacions d'aquests productes en els primers set mesos de l'any, amb creixements importants. Destaquen els ascensos de les exportacions dirigides al mercat francés, amb un 40 %, o als Estats Units, amb un increment del 43 %.

Fira Marmomac

La Fira Marmomac té lloc del 27 de setembre al 30 de setembre a Verona i és la fira més important a escala mundial del sector de la pedra natural.

Amb més de 50 edicions, en Marmomac se citen els principals països productors de pedra natural del món, així com de maquinària i tecnologia per a la pedra.

En l'edició 2022, com ja es va realitzar l'any passat, es combina l'edició presencial amb la virtual –Marmomac Plus–, amb un portal digital destinat a l'exposició i la cerca de productors i contactes comercials. 

Galeria d'imatges