Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Bretxa digital

La Generalitat ofereix cursos gratuïts per a facilitar l'accessibilitat a pàgines web i a aplicacions mòbils a tota la ciutadania

28/09/2022
  • Aquests cursos s'emmarquen dins d'estratègia de la Generalitat per a aconseguir reduir la bretxa digital, amb una aposta per una transformació digital sostenible en què ningú quede arrere

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, a través de la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital, ofereix cursos gratuïts sobre accessibilitat en aplicacions i pàgines web dirigits a tota la ciutadania. En aquests cursos s'ensenyarà a dissenyar, construir, mantindre i actualitzar els llocs web i les aplicacions per a dispositius mòbils garantint la igualtat i la no discriminació en l'accés de les persones usuàries, en particular de les persones amb discapacitat i de les persones majors, amb la finalitat de superar les barreres de disseny que dificulten l'accés a les TIC a aquesta part de la població.

En concret, el curs 'Introducció a l'accessibilitat digital en pàgines web i apps' ha començat en la seua modalitat telepresencial i les persones que han optat per la formació en línia disposaran d'un mes per a la superació del curs, que podran fer a través d'una plataforma d'e-learning que estarà disponible a principis d'octubre.

Aquests cursos s'emmarquen dins de l'estratègia de la Generalitat per a aconseguir reduir la bretxa digital, en la qual s'aposta per una transformació digital sostenible en què ningú quede arrere i es facilita l'accés de tota la societat valenciana a les noves tecnologies de la informació.

La formació està dirigida a qualsevol persona major d'edat, resident a la Comunitat Valenciana que estiga interessada a adquirir coneixements bàsics sobre accessibilitat digital, especialment a departaments de comunicació, personal d'associacions o representants de col·lectius vulnerables, majors i discapacitats, estudiants de disseny web i informàtica.

Els cursos s'imparteixen en col·laboració amb l'empresa valenciana experta en accessibilitat digital InSuit, en línia. En finalitzar del curs s'entregarà un diploma d'assistència als alumnes que finalitzen la formació i hagen participat almenys en un 80 % de les hores del curs.