Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Infància i adolescència

Aitana Mas destaca l'esforç “sincer i compromés” del Consell per promoure la participació de la infància i abandonar “l'adultcentrisme”

28/09/2022
Aitana Mas destaca l'esforç “sincer i compromés” del Consell per promoure la participació de la infància i abandonar “l'adultcentrisme”
  • La vicepresidenta ha assistit a la presentació de la guia ‘Protegint la infància per a impulsar els seus drets’, elaborada amb Unicef i Somllar
  • Actualment el 18 % de la població de la Comunitat Valenciana són persones menors d'edat

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat l'esforç “sincer i compromés” del Consell per promoure la “participació de xiquets, xiquetes i adolescents en la vida pública i política de la Comunitat Valenciana” i abandonar “l'adultcentrisme”. 

La vicepresidenta ha assistit a la presentació de la guia ‘Protegint la infància per a impulsar els seus drets. Participació infantil i adolescent en contextos de protecció infantil’, elaborada per la Conselleria en col·laboració amb Unicef i l'entitat Somllar. A l'acte han assistit representants d'entitats i professionals del sector, així com membres del Consell d'Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana. 

Aitana Mas ha destacat la importància de crear una “cultura en què la participació de xiquetes, xiquets i adolescents tinga la importància que mereix, especialment en un territori com el nostre, on 800.000 persones són menors d'edat”, el 18 % de la població de la Comunitat Valenciana. 

En aquest sentit, la vicepresidenta ha fet un repàs de les principals iniciatives del Consell en aquest sector, com la concreció del Pacte per la infància, signat per tots els grups parlamentaris i per organitzacions com Càritas, Save the Children, Creu Roja i Unicef, així com l'aprovació de la Llei de drets i garanties de la infància i adolescència, que va veure la llum el desembre de 2018 i que era la primera participada pels seus vertaders protagonistes: xiquets, xiquetes i adolescents.

Així mateix, s'ha referit als consells municipals d'infància i adolescència constituïts a la Comunitat Valenciana, que des de 2016 han passat de 6 als 61 consells actuals, gràcies a “l'espenta política i al compromís econòmic amb els ajuntaments, i a entitats com Unicef, que ens han dut de la mà en aquest trajecte”.

La vicepresidenta ha agraït la col·laboració d'Unicef i de Somllar en l'elaboració de la guia que s'ha presentat, i que constitueix una eina “útil i pràctica” destinada a la iniciació per a professionals en l'acompanyament i descobriment de l'exercici de la participació dels xics i les xiques les circumstàncies de desprotecció dels quals els ha portats a viure en llars i residències tutelades per l'Administració.

Finalment, ha convidat tots i totes a continuar treballant per a “reivindicar i materialitzar drets i crear estructures sòlides i fortes que perduren en el temps i que impedisquen desfer el que s'ha aconseguit”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats