Educació, Cultura i Esport

Ramón Palomar i José Manuel Casañ obrin Xats a Castelló, el cicle de converses entre escriptors i intel·lectuals sobre literatura que impulsa Cultura

03/10/2022
Ramón Palomar i José Manuel Casañ obrin Xats a Castelló, el cicle de converses entre escriptors i intel·lectuals sobre literatura que impulsa Cultura
  • Comencen el 5 d’octubre a les 19.30 hores a la sala d’actes del Museu de Belles Arts de Castelló

El cicle de converses úniques XATS, promogudes per la Direcció General de Cultura i Patrimoni, comencen el 5 d’octubre a les 19.30 hores a la sala d’actes del Museu de Belles Arts de Castelló, amb el títol ‘Literatura amb dues notes: històries, cançons i altres mogudes’, en la qual participen l’escriptor Ramón Palomar i el músic Jose Manuel Casañ.

Al llarg del quart trimestre de 2022, a les tres capitals de la Comunitat Valenciana, XATS reunirà grans personalitats de la cultura per a conversar sobre temes d’índole social i transversal que interessen a ciutadans de tota mena. Així, els assistents podran escoltar una figura literària amb una personalitat d’un altre àmbit per a entaular un diàleg entorn de temes que es desprenguen de la seua obra o de la seua activitat cultural.

La primera trobada XATS comptarà amb la presència de Ramón Palomar, escriptor i periodista, autor de les novel·les ‘60 kilos’ i ‘La gallera’, que a més condueix ‘Abierto al mediodía’, el magazín radiofònic més escoltat a la Comunitat. Com a personalitat invitada hi haurà José Manuel Casañ, líder i cantant del grup de rock ‘Seguridad Social’, autor de nombrosos discos d’èxit i cançons immortals que formen part de l’imaginari de tota una generació, que, a més, ha publicat juntament amb el dibuixant Paco Roca el còmic ‘La encrucijada’. Junts parlaran sobre la relació de la literatura i la música, tant en les lletres de les seues cançons com en l’impacte que ambdós tenen en les nostres vides, en especial en la joventut. Perquè la música, sense paraules per a cantar, no és res. Hi ha poesia en aquestes? Hi ha una descripció de qui vam ser i, per tant, de qui som?

Pla valencià per al foment del llibre i la lectura

XATS és una activitat que forma part del Pla valencià per al foment del llibre i la lectura de la Generalitat que desenvolupa Amundsen, empresa especialitat en organització d’esdeveniments literaris.
 
Espido Freire, Lorenzo Silva, Víctor del Árbol, José Carlos Somoza, Ramón Palomar i Berna González Harbour són escriptors consagrats que mantindran diàlegs amb personalitats de la cultura com ara José Antonio Marina, Paula Bonet, José Antonio Ponseti, José Manuel Casañ, Javier Olivares o Teresa Arnandis. 
 
Tots els actes seran d’entrada lliure fins que es complete l’aforament, i en finalitzar cada acte, els assistents podran comprar els llibres dels autors i endur-se’ls firmats. Tota la informació es pot consultar en la web de Xats-conversacionesunicas i en les xarxes socials de XATS en Facebook, Instagram i Twitter.

Galeria d'imatges