Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Cooperació

Pérez Garijo: “L’Agenda 2030 és un projecte ambiciós però possible que requereix la màxima participació i la col·laboració de les institucions”

06/10/2022
Pérez Garijo: “L’Agenda 2030 és un projecte ambiciós però possible que requereix la màxima participació i la col·laboració de les institucions”
  • La consellera de Cooperació ha insistit en el valor de la cooperació universitària, ja que “té un important paper per a facilitar la resposta a les restes globals del desenvolupament sostenible”
  • Pérez Garijo participa en la inauguració del I Congrés Internacional sobre Sostenibilitat Curricular i Objectius de Desenvolupament Sostenible

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha participat en la inauguració del I Congrés Internacional sobre Sostenibilitat Curricular i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que té lloc els dies 6 i 7 d’octubre al Jardí Botànic, organitzat per la Universitat de València (UV).

L’acte d’obertura ha comptat amb la presència de la rectora de la UV, Mavi Mestre; el rector de la Universitat de Burgos i president de la Comissió de Sostenibilitat de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Manuel Pérez; la degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la UV, i el director per Espanya de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), Enrique Yeves.

Per a Rosa Pérez Garijo la consecució de l’Agenda 2030 “és un projecte ambiciós però possible”, un esforç col·lectiu que “requereix la màxima participació i col·laboració de les institucions, però també de la informació i la sensibilització de la ciutadania, sense oblidar-se de la millora de la formació i la capacitat del personal que treballa en programes de cooperació”.

En aquest sentit, la consellera de Cooperació ha fet especial esment a la importància “d’establir aliances” entre els diversos sectors implicats.

Cooperació universitària

Per això, la consellera ha insistit en el valor de la cooperació universitària, ja que “té un paper fonamental per a facilitar la resposta als reptes globals del desenvolupament sostenible i dur a terme la necessària transformació social en els països i els territoris empobrits”.

Una cooperació universitària que pretén “avançar en la construcció d’una comunitat compromesa amb la transformació social, la pau, l'equitat, el desenvolupament humà i la sostenibilitat ambiental als països del Sud i en el nostre context més pròxim”, ha afirmat la consellera.

En la seua intervenció, la consellera ha parlat del V Pla director de la cooperació valenciana 2021-2024, que considera la cooperació universitària al desenvolupament “un factor clau” en què la formació, la investigació i la transferència de coneixement “són els principals fundadors de la comunitat universitària i el millor atribut que pot oferir a la comunitat humana a la qual pertany”.

Pérez Garijo ha reconegut el treball realitzat per les cinc universitats públiques valencianes “en projectes d’investigació i formació encaminats al compliment de l’Agenda 2030”, a través de programes de cooperació universitària i de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible.

La consellera de Cooperació ha afegit que “seguirem treballant junt amb les universitats per promoure i fomentar un sistema integrat de les activitats d’investigació, formació, informació i documentació, en l’àmbit de l’Agenda 2030”.

En el Congrés Internacional sobre Sostenibilitat Curricular i ODS es presenten diversos treballs relacionats amb el compliment de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

Galeria d'imatges