Sanitat Universal i Salut Pública
Infraestructures sanitàries

Mínguez: “Els 4,1 milions destinats a l’ampliació del Centre de Salut Petrer II duplicaran les consultes i ampliaran la cartera de serveis”

06/10/2022
Visita conseller de Sanitat al Centre de Salut Petrer II
  • Les obres està previst que tinguen una duració aproximada de 19 mesos
  • Les consultes de medicina familiar passen de 6 a 12 consultes i el Punt d'Atenció Continuada, o Urgències, comptarà amb 2 consultes més
  • S'hi incorpora una àrea de salut mental, nous espais adequats per a la Unitat de Suport Vital Bàsic i una àrea de maternitat

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat el Centre de Salut Petrer II en el qual es duran a terme les obres d'ampliació i reforma, que compten amb un pressupost de 4,1 milions d'euros.

Aquest dijous, 6 d'octubre, s'ha signat l'acta de replanteig, per la qual cosa està previst que les obres comencen en breu i tinguen una duració d'aproximadament de 19 mesos.

Durant la seua visita, el conseller de Sanitat ha estat acompanyat per l'alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, i la gerent del Departament de Salut d'Elda, Vicenta Tortosa, juntament amb la resta de l'equip directiu. El conseller ha destacat la importància que tindran aquestes obres i ha indicat que “la reforma i l'ampliació d'aquest centre permetrà ampliar la cartera de serveis i duplicar les consultes de medicina familiar”.

Així mateix, Miguel Mínguez ha explicat que “el municipi de Petrer és una zona en constant creixement urbanístic, per la qual cosa ampliar els serveis sanitaris era una cosa imprescindible”. En aquest sentit, el centre sanitari comptarà amb 12 consultes de medicina de família, en lloc de 6 consultes, i s'hi incorporarà una àrea de salut mental. A més, el Punt d'Atenció Continuada, o Urgències, comptarà amb 2 consultes més.

El pla funcional preveu també la incorporació d'espais adequats per al Suport Vital Bàsic; un nou servei de salut mental amb psiquiatria, psicologia i infermeria, així com la incorporació d'una àrea de maternitat amb consulta de matrona i gimnàs per a preparació al part.

D'altra banda, les obres d'ampliació permetran ampliar l'àrea d'admissió, a més de remodelar els espais dedicats als serveis d'extraccions, tractaments i cirurgia menor. Quant a l'àrea administrativa, s'incrementaran els despatxos de direcció mèdica i d'infermeria, així com dues aules de docència per a intervencions grupals i per a formació del personal sanitari.

Inversió de 4,1 milions d'euros

Segons ha manifestat Miguel Mínguez, “invertirem 4,1 milions d'euros perquè la població de Petrer dispose d'un centre de salut modern, dotat dels millors recursos assistencials i el millor equipament, que permetrà respondre a les necessitats sanitàries reals dels ciutadans i les ciutadanes d'aquesta localitat”.

Les obres permetran una ampliació de 1.834,61 metres quadrats, així com la reforma completa del centre existent, que té una superfície de 1.013 metres quadrats. En total, després de les obres, el centre comptarà amb una superfície de 2.848,32 metres quadrats.

Finalment, el projecte està previst que es desenvolupe en tres fases, de manera que el centre romanga en funcionament i que les obres no interferisquen en l'atenció sanitària de la població.

En una primera fase es duran a terme els treballs d'ampliació del centre. Posteriorment, es reservarà el temps necessari perquè es duga a terme el trasllat de personal, mobiliari i equipament. Una vegada entre en funcionament, s'iniciarà l'obra de reforma de l'edifici actual i, finalment, l'última fase consistirà en la connexió de la zona ampliada i reformada.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats