Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Dret a l'habitatge

La Conselleria d'Habitatge publica la primera resolució del 'Bo Jove' d'ajudes al lloguer per un import de 3,7 milions d'euros

11/10/2022
  • El Bo Lloguer Jove és una ajuda de 250 euros mensuals per a les persones joves que no superen els 35 anys
  • 650 joves es beneficiaran en aquesta primera concessió

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la primera concessió de les ajudes al lloguer del Bo Jove. Es tracta dels primers 650 expedients corresponents a les sol·licituds completes, presentades del dia 2 al 6 de juny, els dos inclosos, davant de la Direcció General d'Emergència Residencial. L'import de les ajudes que es concedeixen ascendeix a 3.786.440,64 euros, distribuïts entre enguany i l'any que ve.

En total, es destinaran 45 milions d'euros per als exercicis 2022 i 2023. La quantia màxima d'ajudes que es concedirà en 2022 és inicialment de 22.8000.000 euros, l'aportació de la qual correspon al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Es preveu que prop de 4.000 mil joves de la Comunitat Valenciana es beneficien del Bo Lloguer Jove, una vegada finalitzat el procés de revisió del total dels expedients presentats, el qual està sent molt elevat, de manera que s'estan aconseguint els 18.000 segons les primeres estimacions.

Les persones beneficiàries hauran de justificar mitjançant rebuts acreditatius el pagament mensual del lloguer de manera periòdica. A continuació, la Conselleria d'Habitatge ordenarà el primer pagament de la subvenció equivalent als rebuts presentats junt amb la sol·licitud.

Segons ha assenyalat el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, l'objectiu és "facilitar l'emancipació en un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d'ús a la gent jove amb escassos mitjans econòmics, mitjançant la concessió d'ajudes directes".

La directora general d'Emergència Residencial i Funció Social, Pura Peris, ha explicat que en aquesta primera concessió de les ajudes corresponents a les 650 sol·licituds presentades, 373 corresponen a la província de València (per un import de 2.184.151,68 euros), 195 a la província d'Alacant (per un import d'1.133.711,04 euros) i 83 a la província de Castelló (per un import de 468.577,92 euros).

Ajuda de 250 euros mensuals per a menors de 35 anys

El Bo Lloguer Jove és una ajuda de 250 euros mensuals per a les persones joves que no superen els 35 anys. Es tracta d'una ajuda total de 6.000 euros repartida en 24 mensualitats amb la qual es pretén facilitar l'emancipació d'aquest col·lectiu, així com contribuir a evitar o, com a mínim, alentir el repte demogràfic.

Es poden beneficiar d'aquestes ajudes les persones majors d'edat i menors de 35 anys o amb aquesta edat en sol·licitar-les, si són titulars o estan en condicions de subscriure un contracte d'arrendament. L'habitatge o habitació haurà de ser la seua residència habitual i permanent durant tot el període pel qual es concedisca l'ajuda.

El lloguer o preu de cessió de l'habitatge haurà de ser igual o inferior a 770 euros mensuals, depenent de l'àmbit territorial, mentre que en el cas de lloguer d'habitació aquesta renda s'estableix com a màxim en 300 euros. Les bases estableixen un quadre de preus màxims segons la ubicació dels immobles. Així mateix, no seran subvencionables les despeses generals, fiances, serveis, tributs, o càrregues.

L'ajuda es concedirà per un termini de dos anys i les persones beneficiàries estaran obligades a comunicar a la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica qualsevol modificació de les condicions o requisits que hagen motivat la concessió del Bo Lloguer Jove.