Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Beques universitàries

El Consell augmenta la quantia de les beques de transport i destina més de 470.000 euros per a beneficiar 20.000 estudiants

11/10/2022
  • La Conselleria d'Innovació i Universitats subvenciona un total de 48 rutes diàries i cobreix l'accés a les cinc universitats valencianes

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha augmentat la quantia de les beques de transport un 17 %, per la qual cosa enguany finança amb més de 470.000 euros el transport diari de 20.000 estudiants a les universitats públiques valencianes, a fi de minimitzar l'impacte que aquestes despeses poden suposar a les economies familiars.

A més, amb aquestes beques, el Govern Valencià pretén facilitar i garantir la igualtat en l'accés a l'ensenyament públic universitari de tot l'estudiantat valencià, independentment de la seua residència. Per a fer-ho, el Consell ha incrementat un 17 % la seua dotació per a aquest curs.

El Consell subvenciona un total de 48 rutes diàries, que recorren distàncies d'entre 20 i 90 quilòmetres i cobreixen l'accés a les cinc universitats valencianes: Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d'Alacant, Universitat Miguel Hernández d'Elx i Universitat Jaume I de Castelló, així com el campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València i el campus de Sant Joan d'Alacant, on s'imparteix el grau de Medicina de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Les rutes que porten als campus situats a la província d'Alacant reben més d'un 70 % del total de la inversió assignada pel Consell a aquestes beques, la qual cosa suposa més de 338.000 euros.

Al campus de l'única universitat situada a la província de Castelló arriben un total de 16 rutes que reben una subvenció de quasi 90.000 euros. Finalment, les 6 rutes que cobreixen el trajecte fins a les dues universitats situades a la província de València, reben una subvenció de 43.000 euros.  

Un total de 20 entitats han sigut beneficiàries d'aquestes subvencions, la majoria són empreses de transport de viatgers. Cal destacar l'increment d'associacions d'estudiants beneficiàries, així com la implicació més gran de l'Administració local respecte a convocatòries anteriors, ja que ajuntaments com els de Cocentaina, Alcoi, Novelda, Onda o Villena, entre altres, també han rebut subvencions per a organitzar el transport dels seus estudiants.