Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Candidatures agències estatals

Les candidatures de la Comunitat Valenciana a les agències estatals recapten el suport institucional de totes les universitats

12/10/2022
  • La consellera d'Innovació assegura que “la Conselleria continuarà treballant perquè Alacant i Elx aconseguisquen acollir les seus de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial i l'Agència Espacial Espanyola”

Les candidatures de la Comunitat Valenciana a acollir les seus de les agències estatals d'Intel·ligència Artificial i Espacial han recaptat el suport institucional de totes les universitats valencianes.

Així es desprén de la reunió que ha mantingut la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, amb els rectors i rectores de les cinc universitats públiques i les quatre universitats privades per a perfilar la candidatura d'Alacant com a seu de l'Agència Espanyola per a la Supervisió de la Intel·ligència Artificial, i la d'Elx de l'Agència Espacial Espanyola.

Aquest suport suposa fer valdre el potent ecosistema universitari i investigador valencià, per a enfortir un projecte que aposta per la descentralització de les institucions des del Govern central. Descentralització que ja ha posat en pràctica el president Ximo Puig a la Comunitat Valenciana situant la Conselleria d'Innovació a Alacant.

Després del suport rebut per part de les universitats, Josefina Bueno ha assegurat que “si som capaços de postular dues ciutats de la nostra Comunitat perquè alberguen les dues agències estatals, és, sens dubte, gràcies al mèrit del nostre Sistema Universitari”, ha destacat Bueno.

Josefina Bueno també ha volgut agrair la col·laboració de tots els rectors/ores i vicerectors/ores i ha destacat: “Si les nostres candidatures són seleccionades, és gràcies a l'ecosistema universitari i investigador tan potent que tenim a la Comunitat Valenciana. Serà un assoliment de tots”, a la qual cosa ha afegit Bueno: “Aquesta és una aposta de totes les universitats per a tota la Comunitat, compartim investigadors i investigadores, compartim campus, ja que el nostre sistema és de tots els ciutadans”.

A més, ha conclòs Josefina Bueno: “Apostem una vegada més per la necessària descentralització de les institucions, tant a escala nacional com autonòmica, i la Conselleria d'Innovació continuarà treballant i recaptant suports perquè Alacant i Elx aconseguisquen acollir les seus de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial i l'Agència Espacial Espanyola”.

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera de Innovación, Universidades, Ciencia y Sociedad Digital, Josefina Bueno