Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell autoritza un acord amb l’EVha per a la gestió d’ajudes a l’edificació d’habitatges energèticament eficients en lloguer social

14/10/2022
  • L'EVha s'encarregarà de la gestió i la tramitació de les ajudes de les bases reguladores
  • El període de vigència serà de quatre anys amb possibilitat de pròrroga

 

El Consell ha autoritzat un conveni de col·laboració a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i l'Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), per a la gestió de la concessió de subvencions del programa d'ajuda a la construcció d'habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients de la Comunitat Valenciana.

Aquest programa d'ajuda forma part del Pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU.

El propòsit d'aquest conveni és habilitar l'EVha com a entitat col·laboradora, així com establir els termes de la col·laboració entre les parts per a la gestió i la tramitació de les ajudes econòmiques previstes en el programa d'ajuda a la construcció d'habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients a la Comunitat Valenciana, segons recull l'articulat de l'RD 853/2021 i la Llei general de subvencions.

L'aprovació d'aquesta col·laboració es produeix després de la subscripció de l'acord núm. 4 (Programa 6) de la comissió bilateral que va tindre lloc el 20 de maig de 2022, referent a la promoció en règim de cessió de drets de superfície de 1.090 habitatges en 17 parcel·les propietat de l'EVha, en relació amb l'execució dels programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de recuperació, transformació i resiliència a la Comunitat, entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

L'aplicació i l'execució d'aquest conveni no comporta obligacions econòmiques per a la Generalitat. Al seu torn, l'activitat desenvolupada per EVha com a entitat col·laboradora no tindrà compensació econòmica.

A més, el finançament de les ajudes regulades en l'Ordre de la Vicepresidència Segona, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del programa d'ajuda a la construcció d'habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients del PTR 201-2026 (finançat per la UE a través dels Fons Next Generation) es farà amb càrrec al capítol 7 i a l'aplicació pressupostària 14.99.99.431.99 Centre de despesa 0212, MRR finançament de fons europeus 2021-2026 promocions d'habitatges per a arrendament.

Funcions i atribucions de l'EVha

L'Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl és una entitat pública empresarial adscrita a la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, amb personalitat jurídica pròpia, patrimoni propi i plena capacitat d'obrar per al compliment dels seus fins, entre els quals estan: la promoció, la construcció i la gestió de sòl, infraestructures, equipaments i edificacions d'habitatges, així com la gestió, l'explotació i el manteniment d'aquestes i d'aquelles altres ja existents a les quals se'ls atribuïsquen aquestes funcions, siguen de titularitat o els siguen adscrites.

D'altra banda, la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica podrà dur a terme actuacions de comprovació i control respecte a la gestió realitzada per l'EVha.

Pel que fa a la duració de l'acord, la legitimitat d'aquest s'inicia en el moment de la signatura i el seu període de validesa s'estén quatre anys amb possibilitat de ser prorrogat.