Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

La Comunitat Valenciana participa per primera vegada en la Trobada Regional Europea de l’Aliança de Governs Oberts

14/10/2022
La Comunitat Valenciana participa per primera vegada en la Trobada Regional Europea de l’Aliança de Governs Oberts
  • El secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, ha assistit a la Trobada Regional Europea de l’Aliança de Governs Oberts (OPG) i ha destacat la importància de participar en aquesta mena de reunions “per a consolidar i impulsar el nostre territori en matèria de govern obert”

Hi han assistit més de 100 persones de països diferents, entre responsables polítics i membres de la societat civil. En aquest cas, el secretari autonòmic, Antoni Llorente, ha estat acompanyat per una representant de la societat civil, coordinadora del Consell Autonòmic de l’Associació Espanyola de Fundacions, Almudena Brezos.

Durant les jornades, el secretari autonòmic ha informat dels avanços del pla d’acció que s’està desenvolupant des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, així com el contingut que s’hi està treballant i les sessions de participació que es van dur a terme la setmana passada a Castelló, València i Alacant. 

Un dels objectius de formar part de l’Aliança és poder compartir amb altres membres el que s'ha treballat en matèria de govern obert els darrers anys i poder aprendre d’altres experiències d’arreu del món, a més de poder impulsar projectes nous.

Un altre objectiu de les jornades ha estat impulsar la comunitat que forma part de l’OGP, per tal de generar un nou suport polític que ajude els governs a ser més transparents, oberts i receptius amb la ciutadania. El secretari autonòmic ha remarcat que “Europa és una regió estratègica per a l’OGP per la fortalesa de les seues democràcies i l’impuls que té en aquest territori”. 

Entre els temes tractats en les jornades destaquen la relació entre el govern obert i l’impuls dels valors democràtics, l’agenda de recuperació europea, el disseny de serveis públics digitals, la lluita contra la corrupció, la desinformació i el futur de la participació democràtica a Europa, entre altres.

Llorente Ferreres ha destacat la importància de participar en aquesta mena de trobades “per a consolidar i impulsar la Comunitat Valenciana en matèria de govern obert”.
 

Galeria d'imatges