Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Protecció de dades

La Generalitat i el Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana col·laboren en matèria de protecció de dades

17/10/2022
La Generalitat i el Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana col·laboren en matèria de protecció de dades
  • Pérez Garijo i Arturo León signen el conveni de col·laboració entre les dues institucions
  • Es designa com a delegat de Protecció de Dades del CES CV el delegat de Protecció de Dades de la Generalitat

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i el president del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CES CV), Arturo León, han signat el conveni de col·laboració que permetrà el desenvolupament d'actuacions conjuntes en matèria de protecció de dades.

El conveni recull, al mateix temps, la designació com a delegat de Protecció de Dades del CES CV el delegat de Protecció de Dades de la Generalitat, que desenvoluparà les seues competències de supervisió sobre els tractaments de dades personals i assessorament en matèria de protecció de dades personals.

Protecció de dades

A través d'aquesta col·laboració, la Conselleria de Transparència es compromet a informar i assessorar el CES CV, així com el personal que duga a terme el tractament de dades, de les obligacions que els incumbeixen en relació amb la normativa de protecció de dades personals, en particular sobre l'obligació de portar un registre d'activitats de tractament. Aquesta comunicació es realitzarà a través del delegat de Protecció de Dades de la Generalitat.

També se supervisarà el compliment previst per la normativa de protecció de dades i les polítiques del CES CV en aquesta matèria, l'assignació de responsabilitats, així com la conscienciació i la formació del personal que participa en aquestes tasques.

Correspon a la Conselleria de Transparència cooperar amb l'autoritat de control, actuar com a punt de contacte amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i realitzar les consultes pertinents a aquesta entitat.

Per la seua banda, el CES CV és l'encarregat d'aprovar els procediments, les instruccions tècniques, els registres i altres documents necessaris per a garantir una gestió adequada dels tractaments de dades de caràcter personal. També disposa del registre d'activitats de tractament i en garanteix l'actualització a mesura que es vagen modificant o sol·licitant nous tractaments.

Així mateix, garantirà els recursos necessaris per al compliment dels objectius i la gestió del risc relacionat amb la protecció de dades personals en els llindars considerats com a acceptables. Correspon al CES CV el disseny i la implantació de polítiques de protecció de dades, així com establir l'estructura organitzativa necessària per a realitzar tasques de coordinació amb el delegat de Protecció de Dades de la Generalitat.

Al seu torn, ha de complir amb el deure d'informar i realitzar la recollida adequada del consentiment a les persones afectades pels tractaments de dades, a més de conéixer i fer complir les mesures de seguretat implantades.

Aquesta col·laboració, que té una duració de quatre anys prorrogables per tres més, no suposa aportació econòmica.

Galeria d'imatges