Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Beques universitàries

El Consell convoca les beques complementàries a les del Ministeri d’Universitats per a beneficiar més de 40.000 estudiants universitaris

18/10/2022
  • La Generalitat aporta 4 milions d'euros per a complementar les beques de matrícula dels estudiants valencians

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha convocat les beques complementàries per a beneficiar més de 40.000 universitaris i universitàries valencians en compensar els costos de matrícula no finançats amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat.

La Generalitat destina 4 milions d'euros a aquestes beques i es podrà beneficiar l'alumnat matriculat a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana durant el curs acadèmic 2021-2022, el qual, a més, haja estat beneficiari d'una beca del Ministeri.

La beca consisteix a costejar l'import de la taxa de la matrícula universitària no subvencionada per la beca del Ministeri d'Universitats, això és, la diferència entre l'import de la matrícula establit per a les universitats valencianes i el preu públic fixat per a la titulació corresponent en el curs 2011-2012, actualitzat un 1%.

Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana sol·licitaran a la Direcció General d'Universitats la compensació, acompanyada d'una certificació acreditativa del nombre d'estudiants beneficiaris de la beca de matrícula i les ajudes a l'estudi concedides pel Ministeri. Les universitats remetran les sol·licituds per registre telemàtic en un termini de 15 dies comptats a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria.

Les beques es concediran atesa la certificació emesa per la universitat en la qual s'acredite el nombre d'estudiants beneficiaris de la beca de matrícula, amb especificació de l'import individual dels crèdits en primera matrícula i del total que corresponga aportar a la Generalitat.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat la importància d'aquestes beques per a minimitzar les despeses de les famílies valencianes i per a facilitar l'accés als estudis superiors a joves de la Comunitat Valenciana.

Tota la informació relativa a aquesta convocatòria es pot consultar ací.