Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Memòria democràtica

Pérez Garijo: “Aquests projectes ens ajuden a conéixer la història tan recent i tan fosca del nostre país com a garantia de no-repetició”

18/10/2022
Pérez Garijo: “Aquests projectes ens ajuden a conéixer la història tan recent i tan fosca del nostre país com a garantia de no-repetició”
  • La consellera assisteix, a Madrid, a l’estrena de la pel·lícula Las cartas perdidas
  • Pérez Garijo ha destacat que aquesta producció “visibilitza de manera molt clara” la situació de les dones durant els anys de repressió franquista

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assistit, a Madrid, a l’estrena de la pel·lícula Las cartas perdidas, escrita i dirigida per Amparo Climent, que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Qualitat Democràtica. La cinta recull els testimonis de dones represaliades pel franquisme, mostrades a través de cartes reals interpretades per actrius com Alba Flores, Luisa Gavasa, Nora Navas i Ana Gracia, entre altres.

Pérez Garijo ha destacat que aquesta producció “visibilitza de manera molt clara” la situació de les dones durant els anys de pressió franquista, “les grans oblidades i represaliades doblement, per ser republicanes i per ser dones”.

La consellera de Qualitat Democràtica ha parlat de la “gran emotivitat” de Las cartas perdidas, que trasllada als espectadors “amb gran sensibilitat” el patiment que van viure aquestes dones.

La pel·lícula, dirigida per l’actriu i directora valenciana Amparo Climent, és un recorregut visual, sonor i emocional, en què l’espectador viatja a una part silenciada de la història d’Espanya a través de les veus de les dones que patiren una doble persecució, ideològica i de gènere.

Moltes d’aquestes dones van escriure cartes als seus familiars o amics abans de morir o durant el seu empresonament i aquesta producció troba les seues cartes i les dona a conéixer al món perquè el seu nom no s’esborre de la història. Aquestes missives, reals i inèdites, així com els textos basats en les seues experiències, estan interpretades per grans actrius, en les localitzacions on van ocórrer els fets dels quals es parla en el documental, unides pel fil conductor d’una veu en off interpretada per Ana Belén.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats