Presidència

Colomer participa en la inauguració del XXV Congrés Internacional de Turisme Universitat i Empresa a l’UJI

19/10/2022
L’SA de Turisme en la taula inaugural del congrés
  • El titular de Turisme ha recalcat que “malgrat el setge reputacional a aquest sector, s'agraeixen aquests congressos per a reflexionar amb calma”
  • Aquest fòrum ha sigut reconegut recentment amb el Premi Turisme Comunitat Valenciana 2022, en la categoria de trajectòria turística

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la inauguració del XXV Congrés Internacional de Turisme Universitat i Empresa que acull la Universitat Jaume I de Castelló els dies 19 i 20 d'octubre, el qual compta en aquesta edició amb el lema 1998-2022, 25 anys de transformació turística: mirant el futur amb garanties.

Durant la inauguració, Colomer ha estat acompanyat pel president de la Diputació Provincial de Castelló, José Martí; el president executiu de FUE-UJI Carlos Cabrera; la vicerectora de Cultura, Llengües i Societat, Carmen Lázaro; el president d'honor de la FUE-UJI, Rafael Benavent, i el director del Congrés de Turisme Universitat i Empresa, Rafael Lapiedra.

Aquesta trobada, premiada recentment per la Generalitat Valenciana amb el Premi Turisme Comunitat Valenciana 2022 en la categoria de trajectòria turística, compleix el 25é aniversari en un moment de grans desafiaments per al sector del turisme a escala global.

Durant l'obertura, Francesc Colomer ha destacat que “la província de Castelló està actualment molt tensionada pel que passa amb el sector tauleller”, una problemàtica que influeix tots els sectors, per la qual cosa ha insistit que “ens trobem en un moment complicat i tots hem de sumar-nos a la cerca de solucions”.

En aquest sentit, Colomer ha advocat per “repensar el turisme, però també l'economia, la solidaritat i l'esperança”, i ha assenyalat que “malgrat el setge reputacional a aquest sector, s'agraeixen aquests congressos per a reflexionar amb calma”.

Per al titular de Turisme, “és important ser capaços d'alçar entre tots aquesta hipoteca reputacional que planeja sobre el turisme”, al mateix temps que ha insistit que “ara hem de liderar els canvis, la transformació i el camí cap a la sostenibilitat i la transparència”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha insistit en els avantatges que ofereix el turisme si s'analitza amb rigor, i ha recordat que és un sector que “crea i reté ocupació, restaura patrimoni, història i pot ajudar a descarbonitzar i reconstituir ciutats”.

D'aquesta manera, ha recalcat que aquest és un congrés per a “aprendre, comprendre, compartir coneixement i encoratjar la innovació”, i posar l'accent en el fet que “el turisme no s'entén sense aquests valors”. Per al president de Turisme Comunitat Valenciana, “és important alçar la mirada i adonar-se que tots tenim drets i deures en aquest propòsit”, ha postil·lat.

Aquest certamen especialitzat en Turisme, que celebra la XXV edició, és el més longeu d'Espanya, organitzat per la Universitat Jaume I, i compta amb el patrocini del Patronat Provincial de Turisme de Castelló i la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges