Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Pla Convivint

Igualtat destina 7,3 milions d’euros a la reforma de la residència L’Horta Sud i a la construcció d’un centre de dia per a persones majors a Aldaia

19/10/2022
Igualtat destina 7,3 milions d’euros a la reforma de la residència L’Horta Sud i a la construcció d’un centre de dia per a persones majors a Aldaia
  • Aitana Mas ha assistit a la presentació del projecte, que comptarà amb 52 places residencials i 50 per a l'atenció al centre de dia 
  • El projecte s'inclou en el pla Convivint d'infraestructures de serveis socials 2021-2025 de la Generalitat
     

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà 7,3 milions d'euros al projecte de reforma i ampliació de la residència L'Horta Sud i a la construcció d'un centre de dia per a persones majors a Aldaia, amb 52 places residencials i 50 per a l'atenció diürna.

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha assistit a l'ajuntament d'Aldaia a la presentació d'aquest projecte, que s'inclou en el pla Convivint d'infraestructures de serveis socials 2021-25 de la Generalitat, per a “adequar-lo” al nou model residencial impulsat per Igualtat “amb unitats de convivència més humanes i amables i al més semblant possible a una llar”. 

La vicepresidenta ha recordat que la planificació d'infraestructures del pla Convivint, en la qual treballa la Conselleria des de fa molt de temps, “està donant resposta a les necessitats de les persones, vertebra el territori i garanteix la prestació de serveis essencials per a la ciutadania”.

L'objectiu és garantir que tots els departaments de serveis socials tinguen, almenys, un recurs de cada tipologia i que hi haja un recurs públic a menys de 20 minuts si és diürn i a 30 si és residencial.

Es tracta, ha assegurat Aitana Mas, d'un model que, a més de solucionar la “falta històrica” d'infraestructures i places públiques a la Comunitat Valenciana, “retorna la dignitat a l'atenció social i garanteix aquests drets a totes les persones, a més de posar en el centre el benestar de les persones i l'economia de les 3C: curar, criar i cuidar”.

52 places residencials i 50 d'atenció diürna

Amb aquest projecte de reforma i ampliació, la residència d'Aldaia tindrà una capacitat de 52 places residencials per a persones majors, 38 de les quals se situaran en un bloc destinat a persones majors dependents i 14 més en un altre edifici per a grans dependents. Així mateix, es preveu un tercer bloc, on se situarà el centre de dia amb capacitat per a l'atenció de 50 persones majors.

El primer bloc destinat a residència de persones majors dependents s'organitzarà entorn de dos mòduls de convivència, cada un dels quals amb capacitat per a albergar 19 residents en set habitacions dobles i cinc individuals distribuïdes en dues plantes.

Per la seua banda, la residència per a grans dependents estarà en un altre edifici amb dues plantes, amb un total de huit habitacions amb capacitat total per a 14 persones usuàries i una tercera planta destinada a l'equipament del centre. 

Finalment, en el bloc destinat a albergar el centre de dia, els serveis es repartiran en una planta baixa i dues plantes amb sala de rehabilitació; sala d'activitats i convivència; consulta mèdica, psicològica i de podologia; sala de tractament i cures, i perruqueria.

A més, disposarà d'una zona enjardinada interior d'ús exclusiu per als usuaris i usuàries del centre de persones majors L'Horta, en la qual s'ha previst una adequació per a incloure recorreguts més accessibles i espais intergeneracionals amb jocs infantils.
 

 

Galeria d'imatges