Justícia, Interior i Administració Pública
Igualtat

La Generalitat facilita la mobilitat laboral interadministrativa de víctimes de violència de gènere

20/10/2022
  • Les afectades mantindran les seues retribucions i els drets d'antiguitat en el lloc de destinació si han de canviar el seu lloc de residència

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest dijous el conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana, per a facilitar la mobilitat interadministrativa de les empleades públiques que ho sol·liciten per raó de violència de gènere.

L'acord serà aplicable tant per a les plantilles de l'Administració de la Generalitat com per a la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Jaume I de Castelló i la Miguel Hernández d'Elx.

El conveni també estableix que les administracions públiques locals interessades de la Comunitat Valenciana podran sol·licitar-hi l'adhesió en qualsevol moment mentre estiga vigent, a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Fins ara s'hi han adherit un total de 18 municipis i dues diputacions provincials.

El conveni té una vigència de quatre anys i permetrà a les dones víctimes de violència de gènere ‒que presten els seus serveis com a personal d'administració i serveis‒ el trasllat des dels respectius llocs de treball en cas que ho necessiten per a salvaguardar la seua vida o la integritat física i hagen de canviar de lloc de residència, tant entre les diverses universitats i municipis com entre qualsevol d'aquests llocs i l'Administració de la Generalitat, i viceversa. En el cas del personal docent, les mesures de mobilitat s'aplicaran exclusivament entre les diverses institucions acadèmiques que formen part del conveni.

Les persones que s'acullen a aquest programa mantindran, en l'administració de destinació, les retribucions i els drets d'antiguitat que perceberen en el seu lloc d'origen. Podran ser beneficiàries d'aquesta mesura aquelles dones que acrediten la situació de víctima de violència de gènere i, per a salvaguardar la seua identitat i intimitat, ni la Generalitat ni les universitats publicaran la destinació de les afectades.