Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Qualitat Democràtica

Pérez Garijo: “És imprescindible aprofundir en quin model d’autogovern volem i com l’estem desenvolupant”

20/10/2022
Pérez Garijo: “És imprescindible aprofundir en quin model d’autogovern volem i com l’estem desenvolupant”
  • La consellera ha participat en la inauguració de les Jornades d’Autogovern i Bon Govern de la Universitat de València
  • Pérez Garijo: “Si volem recuperar la confiança dels ciutadans i ciutadanes en els seus governs, hem de reduir la distància entre les institucions i la ciutadania”
València.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha participat en la inauguració de les Jornades d’Autogovern i Bon Govern de la Universitat de València, organitzades en el marc del 40é aniversari de l’Estatut d’Autonomia.

Durant la seua intervenció, la consellera ha subratllat que “és imprescindible aprofundir en quin model d’autogovern volem i com l’estem desenvolupant, un debat al voltant de l’Estatut d’Autonomia i el bon govern que permetran aquestes jornades”.

Per a Pérez Garijo aquesta anàlisi és “una condició necessària” perquè les institucions funcionen amb transparència, eficàcia, eficiència, qualitat i equitat.

Pérez Garijo ha destacat que si volem recuperar la confiança dels ciutadans i ciutadanes en els seus governs, “hem de reduir la distància entre les institucions i la ciutadania que vol participar-hi, demana informació i vol que les seues opinions siguen tingudes en compte a l’hora d’implementar les polítiques públiques”.

En aquest sentit, la consellera ha assegurat que és “absolutament imprescindible” consolidar i enfortir criteris d’ètica pública en relació a l’acció pública, una cultura del bon govern contrària a la corrupció i destinada a reduir el llindar de la tolerància cap a aquesta, “un marc de referència que, en el cas de la Generalitat, es plasma en el Codi de Bon Govern i en la nova llei de transparència i bon govern aprovada el mes d’abril passat”, ha puntualitzat.

La Llei 1/2022 té entre els seus objectius establir els principis bàsics d’integritat i bon govern que han de complir les administracions públiques valencianes.

“Mitjançant l’adopció de codis ètics i de conducta, i el desenvolupament de marcs d’integritat pública -ha explicat Pérez Garijo-, es promou la millora de la qualitat democràtica i la generació de vincles de confiança entre les institucions i la ciutadania”.

“Criteris de conducta, valors democràtics i principis ètics com la sobrietat, l’exemplaritat, la responsabilitat i la cooperació són d'acompliment obligat per als alts càrrecs de la Generalitat i del seu sector públic instrumental, i per a totes les persones que s’hi adherisquen voluntàriament”, ha conclòs la consellera.

Galeria d'imatges