Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Arquitectura sostenible

La Conselleria d’Habitatge participa en la Fira de Materials de Construcció Firamaco, que se celebra a Alacant

21/10/2022
El vicepresident segon Héctor Illueca ha inaugurat la 23a edició del certamen
  • El vicepresident segon ha inaugurat la 23a edició del certamen
  • El director general de Qualitat, Alberto Rubio, intervé en les conferències tècniques i les trobades professionals per a donar a conéixer les ajudes dels fons europeus Next Generation

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha estat present en l'arrancada de la 23a edició de Firamaco, la Fira de Materials de Construcció en la qual es mostren projectes, productes, materials innovadors en l'àmbit de la reforma i la rehabilitació, així com les noves tecnologies per a donar resposta a problemes energètics, mediambientals, industrials i urbans que exigeix l'edificació.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència del vicepresident segon i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, que, acompanyat de la directora de la Institució Firal Alacantina (IFA), Beatriz Serrano, i el president d'IFA, José Luis Gisbert, ha recorregut els diversos expositors del certamen.

Com a novetat, la Conselleria ha presentat el programa d'ajudes a través del qual es pretén millorar el confort en les llars, fer front a la pobresa energètica a través de la rehabilitació d'habitatges i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, durant tot el cap de setmana, els visitants poden rebre informació sobre com tramitar aquestes subvencions finançades pels fons europeus Next Generation.

Sobre les ajudes i les subvencions, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, ha presentat una ponència en les jornades tècniques i les trobades professionals. Segons ha manifestat, “es tracta d'un punt de trobada amb el sector, un aparador per a donar a conéixer els fons europeus per a la rehabilitació integral d'habitatges, que són una oportunitat irrepetible per al sector, i agafar velocitat de creuer de cara al gran desafiament de la rehabilitació en aquesta pròxima dècada”.

El director general també ha volgut destacar l'abast de les subvencions, ja que “actualment la majoria dels habitatges necessiten una rehabilitació i una millora en l'eficiència energètica, sobretot davant de la situació de canvi climàtic que es produeix”.

Les conferències programades amb motiu de Firamaco han reunit experts de l'àmbit de l'edificació, com ara arquitectes, aparelladors, promotors immobiliaris, caps d'obra, paisatgistes, delineants i dissenyadors. També empreses, administradors de finques, comunitats de propietaris i ciutadans, per a conéixer i debatre sobre les diverses solucions constructives per a la reforma i la rehabilitació d'edificis.

El certamen dedicat a les reformes i la rehabilitació romandrà obert fins diumenge 23 d'octubre en el recinte de la Institució Firal Alacantina.

Galeria d'imatges