Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull del 24 al 26 d’octubre València Digital Summit, que reunirà més de 300 ponents de prestigi internacional

21/10/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències acull del 24 al 26 d’octubre València Digital Summit, que reunirà més de 300 ponents de prestigi internacional
  • Emprenedors, empreses emergents i corporacions se citaran al Museu de les Ciències en un esdeveniment en el qual es presentaran les noves tendències tecnològiques en sectors clau
  • L'accés a VDS2022 és gratuït, previ registre en la pàgina web, i les persones assistents podran gaudir de zones expositives que comprenen des de la indústria aeroespacial fins a l'agroalimentària

El Museu de les Ciències acollirà, del 24 al 26 d'octubre, la cinquena edició del València Digital Summit 2022 (VDS2022), l'esdeveniment tecnològic internacional de l'ecosistema innovador valencià i punt de trobada anual per a emprenedors, empreses emergents, inversors, corporacions i institucions. 

Sota el lema Inspiring the Good Future, la trobada mostrarà com la tecnologia, la innovació i la digitalització estan construint un futur millor i per què són fonamentals per a afrontar els principals reptes socials i econòmics als quals s'enfronta la societat.  

València Digital Summit analitzarà les últimes tendències tecnològiques i innovadores per a sectors estratègics de la Comunitat Valenciana.  En aquesta nova edició, les persones emprenedores tindran l'oportunitat de mostrar els seus projectes als més de 10.000 assistents que s'espera reunir enguany. 

El programa inclou més de 300 ponències de líders internacionals i nacionals, taules redones, tallers i fòrums temàtics de líders internacionals i nacionals en sectors com ara automoció, aeroespacial, construcció, ports, salut, agroalimentació o recursos humans.  A més, reunirà més de 150 corporacions i més de 1.500 empreses emergents.

L'accés a VDS2022 és gratuït, previ registre a través de la seua pàgina web, i els assistents podran gaudir de zones expositives en les quals es presentaran les últimes novetats tecnològiques, les tendències i els productes disruptius, amb l'objectiu de fer valdre el talent existent a la Comunitat Valenciana, atraure inversió a la regió i generar oportunitats de negoci entre corporacions i empreses emergents​​​​​​​.

Programa VDS2022

El dilluns 24 d'octubre començarà la cita amb una recepció amb còctel a l'Hemisfèric, a la qual assistiran tant els organitzadors com una àmplia representació del sector, les institucions i les entitats econòmiques i socials.

El dimarts 25 començarà la trobada de què es tracta, amb la taula redona València i Ford: una història d'èxit, amb la participació del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; la directora general d'Internacionalització, M. Dolores Parra, i la gerent de Transformació i Innovació de Ford Europa, Paula Carsi.

L'auge del sector Foodtech i Tecnologia darrere d'un encisam, amb Sergio Pajares (CTO de Mercadona); la presentació de diversos projectes d'empreses emergents de l'àrea agroalimentària, i una trobada amb el xef Quique Dacosta i la directora general de KM ZERO Food Innovation Hub, Beatriz Jacoste, també formen part de la jornada, en la qual també s'abordarà la mobilitat i les ciutats intel·ligents a través de companyies com Zeleros, Siemens Mobility, Cooltra o Accenture Song, o ponències com ara Ciutats intel·ligents per a un futur més habitable.

Els sectors salut, aeroespacial, portuari i la tecnologia de cadena de blocs, o blockchain, comptaran amb fòrums especialitzats que desenvoluparan una agenda de sessions on s'exposaran experiències d'innovació i digitalització, així com casos d'èxit i models intel·ligents.

En concret, més de 60 tecnològiques de sectors com FoodTech, Industry 4.0, Health, Mobility i FinTech, entre altres, participaran en Meet the Startups, un sistema de treball en xarxa amb format de “cita ràpida” en el qual aquestes empreses podran connectar i generar sinergies, així com explorar noves oportunitats de negoci.

La construcció serà abordada des d'una perspectiva sostenible en una taula redona moderada per Marija Rucevska, sòcia gerent i cofundadora en Helve, en la qual participaran Iker Marcaide, fundador i president executiu en Zubi Group; Gonzalo Galindo, president de CEMEX Ventures; Tanja Kufner, cap d'iniciatives en Nemetschek, i Paula Sánchez, consellera delegada i cofundadora en CoCircular.

La indústria aeroespacial i el potencial de la Comunitat Valenciana per a acollir-ne el desenvolupament serà un altre dels temes destacats. Al llarg de tres sessions, que tindran lloc el 26 d'octubre, s'exposaran els atractius que ofereix la Comunitat Valenciana per al sector aeroespacial i les bases per al desenvolupament d'aquesta indústria, i es donaran a conéixer casos d'èxit d'empreses valencianes. Entre altres, Foundations for the development of the aerospace industry in the region, amb la participació de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el Col·legi Oficial d'Enginyers Aeronàutics d'Espanya (COIAE-AIAE), i entitats com Espai Aero i Val Space Consortium.

La trobada conclourà el 26 d'octubre a les 17.00 hores amb el lliurament de premis de la VDS2022 Competition, en què han participat més de 500 empreses emergents​​​​​​​ de 35 països diferents. 

Galeria d'imatges