Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Innovació

El Consell i Ruvid premien 32 projectes d’investigació de centres educatius en els Premis Sapiència

24/10/2022
  • La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital destina 70.000 euros per a promoure la investigació entre l'alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat
  • El Congrés Sapiència reuneix alumnat i professorat d'instituts en un esdeveniment en el qual s'han exposat alguns dels projectes guanyadors

La segona edició dels Premis Sapiència, finançats i organitzats per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (Ruvid), ha premiat 32 projectes d'instituts de Secundària i col·legis de tota la Comunitat Valenciana.

El lliurament de premis ha tingut lloc a la sala d'actes de la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant, en un congrés amenitzat per Big Van Ciència, en el qual part de l'alumnat ha pogut exposar els seus projectes d'investigació en cinc àrees temàtiques:  Ciències de la Terra i de la Vida; Arts i Humanitats; Ciències Socials i Jurídiques; Física, Química i Matemàtiques; i Tecnologia i Enginyeria.

Els Premis Sapiència, una iniciativa conjunta de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i Ruvid, amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, tenen per objecte despertar vocacions científiques entre els joves estudiants de la Comunitat Valenciana i fomentar el pensament crític en etapes prèvies a la Universitat, així com reconéixer la motivació i la implicació del professorat que tutoritza els alumnes en els projectes d'investigació.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha indicat que tant la Generalitat com les universitats continuaran treballant per a oferir als alumnes la millor educació superior: “Els esforços que fem per formar-vos són la millor inversió, la més important, perquè us permetran arribar on us proposeu. I perquè el vostre treball i la vostra formació construiran una societat més forta, més democràtica, més justa i millor preparada”.

Durant el congrés, la secretària autonòmica d'Universitats i Investigació, Carmen Beviá, ha destacat “l'aposta pel talent de la Generalitat Valenciana en diverses accions, entre les quals aquests premis que busquen incentivar les vocacions científiques en els moments en què l'alumnat està decidint el seu futur”.

Premis Sapiència

En aquesta edició han participat 173 alumnes i 77 tutors de 39 centres educatius diferents. A més, s'han concedit un total de 32 premis entre els projectes presentats, per un import total de 70.000 euros, que pretenen impulsar i generar interés als centres docents amb la finalitat d'estendre la pràctica de la investigació a les aules.

L'avaluació dels projectes i la decisió sobre la concessió dels premis ha correspost a un jurat format per 90 experts reconeguts de les universitats valencianes en cadascuna de les àrees temàtiques proposades, 36 dones i 54 homes.

Podeu consultar el llistat dels premiats ací.

 

Galeria d'imatges