Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Habitatge

Héctor Illueca i l’alcalde de Burjassot analitzen les millores previstes al Barri de les 613 Vivendes

26/10/2022
  • El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i representants municipals estudien les actuacions a desenvolupar en aquest barri tan degradat
  • Visiten el barri per a conéixer les necessitats dels residents d'aquest grup d'habitatge públic

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, s'ha reunit amb l'alcalde de Burjassot, Rafa García, per a tractar l'estat de les actuacions que la Conselleria du a terme al municipi. Entre les quals destaca la generació i la renovació urbana previstes al Barri de les 613 Vivendes, emmarcades en el Pla estatal d'habitatge 2018-2021.

En la trobada també han participat la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga; el regidor d'Urbanisme de Burjassot, Francisco Manuel Aragó, i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Pérez.

Héctor Illueca ha explicat que l'actuació es desenvoluparà en dues fases, en “un espai públic molt degradat i abandonat durant anys, caracteritzat per manca d'accessibilitat, obstacles en el medi urbà, àrees poc visibles i mal il·luminades, així com falta de zones verdes”.

L'actuació comprén la rehabilitació de 108 habitatges i les obres de reurbanització dins de l'àmbit de les àrees de regeneració i renovació urbana i rural (ARRUR). Aquestes ajudes estan destinades a millorar l'accessibilitat tant dels habitatges individuals com de les comunitats de persones propietàries i inquilines; impulsar la regeneració i la renovació urbana del barri, i millorar les condicions paisatgístiques i d'urbanització de l'espai ocupat per les zones d'estacionament.

En el cas de Burjassot, el municipi disposarà d'1.835.921 euros, 940.706 euros del Ministeri de Foment i 114.457 euros de la Generalitat Valenciana, per a procedir al desenvolupament de les obres.

“Gràcies a aquesta intervenció aquest barri serà accessible i millorarà les condicions d'urbanització, la qual cosa comporta que els seus residents puguen gaudir d'espais agradables de convivència, més zones verdes i gaudir d'espècies arbòries”, ha indicat Illueca.

Per la seua banda, l'alcalde de Burjassot ha agraït la visita i l'interés del vicepresident per aquesta actuació, i ha anunciat que abans de finalitzar l'any està prevista la licitació de les obres.

En la trobada també s'ha parlat de la futura oficina d'habitatge Xaloc prevista a Burjassot a partir de gener de 2023. Aquesta oficina exercirà una ajuda molt important per a la ciutadania, ja que oferirà un servei de finestreta única en matèria d'habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana de la Comunitat Valenciana.

Després de la reunió, el vicepresident i l'alcalde han visitat el grup d'habitatge públic conegut com a Barri de les 613 Vivendes de Burjassot.

Galeria d'imatges