Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica

El Consell autoritza un conveni amb la Mancomunitat de La Canal de Navarrés per a l'obertura d’una oficina Xaloc

28/10/2022
  • L'acord està subscrit al nou conveni tipus de les oficines Xaloc aprovat recentment
  • La quantitat total màxima que s'invertirà en la seu per a l'encàrrec de gestió supera els 378.00 euros 

El Consell ha autoritzat un conveni singular derivat del nou conveni tipus, a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb la Mancomunitat de La Canal de Navarrés, per al desenvolupament d'una oficina integrada en la Xarxa Xaloc.

L'objectiu del present acord és l'establiment i desenvolupament d'una oficina d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana integrada en Xaloc, a més de dotar d'estabilitat financera i mitjans materials i personals a l'oficina, i prestar un servei a la ciutadania de manera contínua i amb qualitat.

Anteriorment, el Consell va aprovar al juny de 2020 un conveni tipus que va ser subscrit amb 19 entitats locals i que posava en marxa una experiència pilot per a la futura creació de la Xarxa Xaloc.

El desenvolupament de les actuacions en matèria d'habitatge, regeneració urbana i rehabilitació d'edificis per part de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica exigeix una immediatesa i proximitat dels òrgans gestors a la ciutadania.

En conseqüència, per a una major eficiència i una assistència al ciutadà més directa, es fa necessari encomanar la gestió, informació, mediació social i assessorament en les esmentades matèries a favor de les entitats locals.

Subvenció assignada a l'oficina Xaloc

Conforme al que es disposa en el Decret del Consell 199/2021, el finançament adjudicat a la seu de la Mancomunitat de La Canal de Navarrés, ve a càrrec de l'aplicació pressupostària 14.01.02.431.70.227 i conforme disposa la clàusula segona, es reparteix en tres anualitats.

Concretament, l'import total destinat a la mancomunitat ascendeix a un màxim de 378.096,94 euros. La quantia establida per a aquest any 2022 és de 26.378,92 euros. I s'assignen per als dos anys posteriors, 2023 i 2024, la mateixa quantitat de 175.859,01 euros respectivament.

El present conveni de col·laboració entra en vigor en el moment de la signatura i conclou la seua vigència el 31 de desembre de 2024.

Una vegada subscrit l'acord, es publicarà en el portal de transparència de la Generalitat (http://www.gvaoberta.gva.es) i en la web de la Mancomunitat de La Canal de Navarrés, a més d'inscriure's en el Registre de convenis de la Generalitat, i es remetrà una còpia a la direcció general competent en matèria d'administració local.